Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı'nın ne zaman dönecek? Bakan Kacır açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yapıtığı paylaşımda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılışının 6 Şubat’a ertelendiğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.02.2024, 09:21 Şeyda Gül
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı'nın ne zaman dönecek? Bakan Kacır açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin bilgi verdi. İnilecek bölgedeki hava durumu sebebiyle astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüşü için biraz daha beklemeyi gerektirdiğini ifade eden Bakan Kacır, dönüş planının bir gün daha ertelendiğini belirtti. Bir sonraki ayrılma fırsatının 6 Şubat TSİ ile 17.00’de gerçekleşmesinin planlandığını kaydeden Bakan Kacır, Dünya’ya varış zamanının 7 Şubat TSİ ile 02.25’e denk geldiğini vurguladı. ISS’ten ayrıldıktan sonra Dünya'ya ulaşmanın yaklaşık 9 saat 25 dakika süreceğini aktaran Bakan Kacır, “Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek” ifadelerini kullandı.

Ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunana Alper Gezereavcı ise araladıkları yeni dünyanın penceresinden herkese selam söyledi. Yükselen ay yıldızımızın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissettiğini kaydeden Gezereavcı, Dünya’ya dönüş için biraz daha bekleyeceklerini anlattı. Gezereavcı, “Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)