Sahte kadın profillerini kullanarak şantaj yapan 18 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 7 ilde yapılan eş zamanlı yapılan "Kafes-36" operasyonuyla 18 kişinin yakalandığını duyurdu. Şüphelilerden 7'sinin yabancı olduğu aktarıldı. Sosyal medyada açılan sahte kadın profilleri üzerinden Türk vatandaşlarını dolandıran çete üyelerinin, müstehcen görüntüler üzerinden şantaj yaptığı öğrenildi.

YAŞAM 05.02.2024, 09:16 05.02.2024, 17:03 Hakan Öksüz
Sahte kadın profillerini kullanarak şantaj yapan 18 kişi yakalandı

Şantaj, tehdit ve nitelikli dolandırıcılık gibi suçları işleyen bir organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Tekirdağ merkezli operasyonda 7 ilde eş zamanlı düğmeye basıldı. Yurt dışı bağlantılı çetenin çökertildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre örgüt elebaşı da dahil 18 kişi yakalandı. "Kafes-36" operasyonunda yakalanan zanlılardan 7'sinin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.

Suç örgütünün dolandırıcılık yöntemi

Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre organize suç örgütü, kadın profilli sahte hesaplar açarak Türk vatandaşı olan erkeklerle iletişime geçiyordu. Yaptıkları görüntülü konuşmaları ve mağdurların müstehcen görüntülerini kayda alan çete üyeleri, şantaj yaparak para talep ediyordu. Bazı durumlarda sahte kadın profilleri üzerinden erkeklere evlilik sözleri veriliyor, bu yolla para isteniyordu. 

Operasyonda ele geçirilenler

Operasyonda 2 otomobilin yanı sıra 33 cep telefonu ile 47 banka kartına el konuldu. Bunun yanı sıra bir miktar döviz, Türk lirası ve sahte çalışma belgeleri de ele geçirildi.

Yorumlar (0)