Meteoroloji’den 8 kent için uyarı! Salı günü sağanak perşembe günü kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hafta için ardı ardına uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıklarının bu hafta düşmesi beklenirken Salı günü, Marmara bölgesi dahil birçok kentte sağanak yağış görülecek. İşte İstanbul dahil olmak üzere tüm ülkeyi etkileyecek hava durumu detayları…

YAŞAM 03.03.2024, 10:00 03.03.2024, 10:08 Buse Önder
Meteoroloji’den 8 kent için uyarı! Salı günü sağanak perşembe günü kar geliyor

Ülkemizin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batı, Mersin'in doğu çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek.

Ayrıca, doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olabileceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Çığ tehlikelerine karşı uyarı geldi

Hava durumu raporuna göre, iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması beklenirken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar beklentisi ise genellikle güneyli yönlerden esecek olup, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Uyarılar kapsamında ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle bölgedeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor.

8 kent için risk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Pazar günü İç Anadolu ve Orta-Batı Karadeniz bölgelerinde yağmur beklenirken, diğer bölgelerde yağış olmayacağını bildirdi.

Salı günü ise Ege, Marmara'nın güney ve batısı ile batı Akdeniz'e kuvvetli yağmurun gelebileceği ve su baskınlarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Özellikle İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın ve Antalya illerinde risk olduğu belirtildi.

Perşembe günü yağışlar geliyor

Hafta boyunca ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak. Salı günü batı bölgelerinde yoğun olması beklenirken, Perşembe gününden itibaren kuzeyden gelecek soğuk hava nedeniyle batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olasılığı bulunuyor.

İllere göre beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, en yüksek sıcaklık 14°C.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 19°C.

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 20°C.

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 20°C.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 13°C.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 13°C.

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 5°C.

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 10°C.

Yorumlar (0)