Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve sis!

Meteoroloji'nin değerlendirmelerinde göre bugün yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Bazı bölgelerde hava sıcaklığı 3-5 derece artacak. İşte 17 Ocak 2024 Çarşamba gününe dair hava durumu tahminleri...

YAŞAM 17.01.2024, 08:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış, kar ve sis!

Meteoroloji'den gelen verilere göre bugün Akdeniz'in doğusu ve orta kesimleri, Samsun hariç Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğu ve güney bölgeleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile kuzeyi yağışlı geçecek. Bitlis, Muş ve Antalya dolaylarında da yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde kuvvetli yağış var

Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin’in batısı ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu yörelerde kuvvetli yağıştan dolayı su baskını ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Kar, sis ve pus beklenen bölgeler

Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Bitlis ve Muş'ta etkili olacak karla karışık yağmurun zamanla kara dönmesi bekleniyor. Yurdun batı ve iç bölgelerindeki pus ve sis, trafikte görüş mesafesini düşürecek. Doğuda don ve buzlanma olayı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı bu bölgelerde yükselecek

Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif rüzgar esecek. Bu bölgeler ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklıkları 3-5 derece yükselecek.

Yorumlar (0)