Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen illeri sıraladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeleri sıraladı. Peki 5 Aralık 2023 Salı günü itibarıyla yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 05.12.2023, 08:17 Hakan Öksüz
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen illeri sıraladı

Meteoroloji, bugün yurt genelinde beklenen hava durumuna dair tahminleri paylaştı. Yağış beklenen iller sıralandı. Ege'nin güney kıyıları ile Antalya'nın iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağış beklenen bölgeler ve iller

Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğu bölgeleri, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimleri ve Güneydoğu Anadolu yağmur var. Yağmur ve sağanak beklenen illerin ise Burdur, Denizli, Artvin, Bitlis, Bayburt, Mersin, Sinop, Isparta, Antalya ve Bingöl olduğu kaydedildi.

Kuvvetli yağışlara dikkat

Bazı bölgelerde ise yağışlar kuvvetli olacak. Siirt ve Batman'ın dışında Güneydoğu Anadolu, Muş ve Erzurum'da kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde ulaşımda aksama ve su taşkını gibi olumsuzluklar yaşanabilir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı geldi

Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğu bölgelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor. Kuvvetli rüzgarın, direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara sebep olabileceği aktarıldı.

Hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Trakya'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Doğu Karadeniz'de ise hava sıcaklığı, normallerin 3 ila 5 derece altında olacak.

Yorumlar (0)