Cumhuriyetçi Cheney'den ilginç Trump iddiası: "Koltuğu bırakmayacak!"

Bu yıl ocak ayında Temsilciler Meclisindeki görevini kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, ilginç bir iddiada bulundu. Eski Kongre üyesi Cheney, 2024'te başkanlık seçimini kazanması durumunda Donald Trump'ın bir diktatöre dönüşeceğini iddia etti. "Bir daha koltuğu bırakmayacak. Onun kazandığı seçim, ABD'deki son seçim olabilir." diyen Cheney, bu olasılığın hafife alınmaması gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 05.12.2023, 08:44 05.12.2023, 18:02 Hakan Öksüz
Cumhuriyetçi Cheney'den ilginç Trump iddiası: "Koltuğu bırakmayacak!"

2024'te ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken adaylar arasındaki tartışmalar sürüyor. Bu süreçte en çok tepki çeken aday, bir dönem başkanlık koltuğunda oturan ve 2020'de Joe Biden'a kaybeden Donald Trump oldu. 

Cumhuriyetçi Liz Cheney: "Kazanırsa bir daha bırakmaz"

Kendisi de Trump gibi bir Cumhuriyetçi olan eski Kongre üyesi Liz Cheney, ilginç bir iddiada bulundu. NBC'ye konuşan Liz Cheney'e göre Donald Trump, 2024'te başkanlık seçimini kazanması durumunda iktidarı bırakmayarak bir diktatöre dönüşecek.

"Kongre baskınında bunu denedi"

6 Ocak 2021'de gerçekleşen Kongre baskınına işaret eden Cheney, "Bunu zaten bir kez denediğini hepimiz hatırlıyoruz. Gücü ele geçirince aynısını yapmayacağını düşünmemiz için bir gerekçe yok. Trump tekrar kazanırsa ABD, diktatörlüğe sürüklenebilir. Bu olasılığı hafife almayın, gerçekten ciddi bir endişe kaynağı." ifadelerini kullandı.

"ABD'deki son demokratik seçim olabilir"

Donald Trump'ın kazanacağı seçimin, ABD'deki son demokratik seçim olabileceğini iddia eden Cumhuriyetçi Cheney, "Trump'ın ikinci döneminde ABD'nin ayakta kalabileceğini düşünenler varsa saflık ettiklerini söyleyebilirim. Onun kaybetmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Trump'a oy vermek, Anayasa'ya karşı oy kullanmak demek." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)