Meteoroloji haritayı güncelledi! Çarşamba gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıkları mevsim normalleri altına düşecek.

YAŞAM 18.03.2024, 20:50 Buse Önder
Meteoroloji haritayı güncelledi! Çarşamba gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava durumu ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Buna göre, ülkenin güney ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu olacağı öngörülürken, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağmur ve kar yağışları gelecek

Yurdun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülürken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane ve Rize'de kuvvetli, yüksek kesimlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Hakkari, Van'ın güneyi ile Şırnak'ın doğusunda ise yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Pus ve sis uyarısı geldi

Marmara ve Batı Karadeniz'de bu gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar arasında kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, çığ riski, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Bu bilgiler doğrultusunda vatandaşların hava durumu koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem arz ediyor.

Yorumlar (0)