Erdoğan'dan 'güçlü ordu' vurgusu: ‘Bizi ancak kendi bileğimiz korur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçik ile İftar programında konuştu. "Sınırlarımızda bir teröristan kurulmasına müsaade etmeyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü ordu vurgusu yaptı ve "Güçlü bir orduya sahip olmak bizim için tercihten öte bir mecrubiyettir" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 18.03.2024, 21:30 Buse Önder
Erdoğan'dan 'güçlü ordu' vurgusu: ‘Bizi ancak kendi bileğimiz korur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Çanakkale'nin sadece bir deniz zaferi değil, aynı zamanda bir iman okyanusu olduğunu vurguladı. Bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna ve gelişimine katkı sağlayan bir ruh olduğunu belirtti.

‘Tarih botunca var olduk, olacağız’

Erdoğan, Türk milletinin temel değerlerinden biri olan şehadet ruhunun zayıflamasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Amacın, evlatlara terörün karanlık gölgesinden tamamen kurtulmuş, aydınlık bir Türkiye bırakmak olduğunu ifade etti.

Ülkenin 40 yıllık terörle mücadelesinde binlerce evladın şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türk milletinin vatanını koruma azmiyle tarih boyunca var olduğunu ve bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

‘Irak sınırı kontrol altına alınacak’

Güçlü bir orduya sahip olmanın Türkiye için tercihten öte bir mecburiyet olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, Türk milletinin kendi geliştirdiği imkanlarla hasımlarına karşı başarı sağlayabileceğine inandığını ifade etti. Yerli ve milli savunma sanayisi konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin artık kendi göbeğini kesme dönemine geldiğini ve bu yönde önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Ayrıca, Irak sınırının kontrol altına alınacağını ve Suriye'deki işlerin tamamlanacağını belirten Erdoğan, Türkiye'nin güçlü ordusuyla vatan müdafaasını en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti.

Yorumlar (0)