Olaylı maç sonrası Ali Koç ilk kez konuştu: ‘Bunu kim organize etti?’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon'da yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu. Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Ali Koç yaşananlara “Bunu kim organize etti?" sözleriyle tepki gösterdi.

SPOR 18.03.2024, 22:00 Buse Önder
Olaylı maç sonrası Ali Koç ilk kez konuştu: ‘Bunu kim organize etti?’

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak Kulüp Başkanı Ali Koç'un açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, FB TV'de yaptığı açıklamada, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettikleri maç sonrası yaşananların Türk futbolu için utanç verici olduğunu belirtti. Taraftarların sahaya inmesiyle başlayan olayların, "Türk futbolu için utanç vesilesi" olduğunu ifade etti.

'Şiddet ve nefret tohumu ekmeye çalışıyorlar'

Ali Koç, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında bir problem olmadığını, ancak 13-14 yıldır bazı kişilerin bu iki kulübü karşı karşıya getirmeye, şiddet ve nefret tohumları ekmeye çalıştığını dile getirdi. Mağdurun Fenerbahçe olduğunu vurgulayan Koç, futbolcuların kendilerini linçten ve fiziki saldırıdan korumak zorunda kaldıklarını belirtti.

Olayların sorumlusu TFF açıklaması

Olayların çığırından çıktığını ve bir karar almak zorunda olduklarını dile getiren Koç, Fenerbahçe'nin maruz kaldığı muameleye daha fazla tahammül edemeyeceklerini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonunu olayların ana sorumlusu olarak gösteren Koç, hakemin olaylara müdahale etmemesini ve maçın iptal edilmemesini eleştirdi.

Ali Koç, 2 Nisan'da yapacakları olağanüstü genel kurul toplantısında kulüp olarak kendi geleceklerini belirleyeceklerini ve gerekirse bir alt ligde mücadele edeceklerini açıkladı. Kongre üyelerinden toplantıya yeterli katılım sağlamalarını isteyen Koç, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarmak için her türlü fedakarlığı yapacaklarını belirtti.

‘Kulüp kendi göbeğini kesme dönemine geldi’

Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntıları ve geleceğini belirleme kararlılığını vurgulayan Ali Koç, kulübün kendi göbeğini kendisinin kesme dönemine geldiğini ve bu kararın alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Geleceklerini belirleme konusunda herhangi bir şantaj veya tehdit olmadığını dile getiren Koç, camiadan gerekli desteği alarak Fenerbahçe'nin geleceğini şekillendireceklerini belirtti.

Yorumlar (0)