Meteoroloji'den sağanak yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre 3 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde kar yağışı etkisini gösterecek. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte haftanın ilk iş günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 19.02.2024, 08:33 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre bugün yurdun büyük kesiminde hava parçalı ve az bulutlu, doğu bölgelerde çok bulutlu olacak. 

Güneydoğu Anadolu, Doğu ve Orta Karadeniz'in kıyı bölgeleri, Amasya, Osmaniye ve Hatay'da sağanak yağış bekleniyor. 

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Sabah saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kilis'te kuvvetli yağışın etkili olacağı öngörülüyor. Kuvvetli yağıştan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı. 

Bu bölgelerde kar yağışı var

Şırnak'ın doğu kesimleri, Van'ın güney bölgeleri, Hakkari, Bitlis ve Ardahan'da kar yağışının etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı ve kuzeyli yönlerden eseceği öngörülüyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi var.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinden yüksek olacak. 

İstanbul'da ortalama hava sıcaklığı 10, Ankara'da 8, İzmir'de 15, Antalya'da 19, Hatay'da 13, Sivas'ta 6, Trabzon'da 11, Şanlıurfa'da 12 ve Hakkari'de 7 derece olacak. 

Yorumlar (0)