Meteoroloji'den o bölgeye uyarı! Kuvvetli sağanak ve yoğun kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın ilk gününde yurdun kuzeydoğusunda kuvvetli sağanak yağış ve yoğun kar beklendiğini bildirdi. İşte 25 Aralık 2025 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 25.12.2023, 09:18 25.12.2023, 17:55 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den o bölgeye uyarı! Kuvvetli sağanak ve yoğun kar bekleniyor

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun kuzeydoğusunda sağanak yağış ve kar bekleniyor. Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ile kar bekleniyor. Ardahan, Hakkari ve Erzincan'da da karla karışık yağmurların kara dönebileceği bildirildi.

Artvin kıyılarında kuvvetli sağanak bekleniyor

Artvin kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Kuvvetli sağanakların (30-60 kg/m²) yüksek kesimlerde yoğun kar yağışına dönüşebileceği kaydedildi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 20 ila 30 santimetreyi görebileceği aktarıldı.

Don ve tipi uyarısı

Yurdun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışları, pek çok riski beraberinde getirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel ve su baskınının yanı sıra kar yağışı alacak yerlerde don, buzlanma, tipi ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların görülebileceğini bildirdi. 

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde genellikle güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esecek rüzgara karşı önlem alınmalı. Orta ve Batı Karadeniz'de hava sıcaklığı 2 ila 8 derece yükselecek. Yurtta yeni haftanın ilk günü de hava sıcaklıkları mevsim normallerinden yüksek olacak.

Yorumlar (0)