Bakan Yerlikaya Duyurdu: 4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen Kalkan-4 Operasyonları'nda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile birlikte 4 bin 568 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 25.12.2023, 09:29 25.12.2023, 09:34 Buse Önder
Bakan Yerlikaya Duyurdu: 4 bin 568 düzensiz göçmen yakalandı  

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen Kalkan-4 Operasyonları kapsamında 37 ilde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçmenlere yönelik geniş çaplı operasyonlarda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 4 bin 568 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen Kalkan-4 Operasyonları'nın detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi.

37 ilde 126 ayrı operasyon düzenlendi

Yapılan operasyonların detaylarına da değinen Yerlikaya, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 37 ilde jandarma ve polisin koordineli bir şekilde gerçekleştirdiği 126 ayrı operasyonda 192 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirtti. Bu organizatörlerden 41'inin tutuklandığını, 7'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve diğerlerinin işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

“Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”

Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen jandarma ve polis birimlerini tebrik ederek, "Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" diye vurguladı. Operasyonların koordinasyonundan sorumlu valilere de teşekkürlerini ileten Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin" temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)