Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve lodos uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinden sonra kuvvetlenecek lodos etkisi nedeniyle bazı bölgelerin yağış alacağını bildirdi. Kuvvetli yağış ve kar beklenen bölgeler sıralandı. Lodos nedeniyle hava sıcaklığı 4 ila 6 derece yükselecek. İşte 15 Ocak 2024 Pazartesi gününe ilişkin hava tahminleri...

YAŞAM 15.01.2024, 08:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve lodos uyarısı!

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre sabah saatlerinde sadece güney kıyılarda görülecek hafif yağış, öğle saatleri itibarıyla etkili olmaya başlayacak lodosun etkisiyle kuvvetlenecek.

Batı Marmara, Ege'nin güneyi ile kıyı kesimleri ve Akdeniz'de yağış bekleniyor. Kilis, Adıyaman ve Gaziantep'te de gün yağışlı geçecek.

Kuvvetli yağış beklenen yerler

Ege'nin kıyıları, Balıkesir'in batı bölgeleri, Çanakkale'nin güneyi ve Antalya'nın batısında yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskını ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklar görülebilir. Toroslar'da karla karışık yağmur ile kar bekleniyor.

Trafikte görüş mesafesi düşecek

Doğu ve iç bölgelerde görülecek pus ve sis hadisesi, trafikte görüş mesafesini düşürecek. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi var.

Hava sıcaklığı 4 ila 6 derece artacak

Peki hava sıcaklıkları değişecek mi? Gelen bilgilere göre lodosun etkisiyle yurdun iç, kuzey ve batı bölgelerinde sıcaklık 4 ila 6 derece yükselecek. Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Ege ile Marmara'da kuvvetli lodos (40-60 km/sa) bekleniyor. 

Yorumlar (0)