Meteoroloji'den 28 kente alarm! Sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verdi. Sağanak yağış ile kar beklenen bölgeler sıralandı. İşte 27 Ocak 2024 Cumartesi gününe ilişkin hava tahminleri...

YAŞAM 27.01.2024, 09:19 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 28 kente alarm! Sağanak ve kar etkili olacak

Meteoroloji'den gelen verilere göre bugün yurdun büyük kısmında sağanak yağış ve kar etkili olacak. 28 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, yağış ve kar beklenen bölgeleri sıraladı.

Bugün Konya dışında İç Anadolu geneli, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğu kesimleri, Marmara ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Kıyı kesimlerde yağışın sağanak şeklinde düşeceği kaydedildi. İç bölgelerde ise karla karışık yağmur ile kar bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Düzce, Bartın, Zonguldak, Bolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğu bölgeleri, Muş ve Bingöl'de yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sarı ve turuncu kodlu alarm verilen iller

Bolu, Şırnak ve Hakkari için turuncu; Bingöl, Ağrı, Batman, Mardin, Van, Sakarya, Trabzon, Giresun, Rize, Erzurum, Karabük, Bayburt, Muş, Diyarbakır, Kars, Bitlis, Artvin, Ardahan, Zonguldak, Siirt, Kastamonu, Erzincan, Düzce, Bartın ve Tunceli için sarı kodlu uyarı verildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığı yurdun iç ve kuzey bölgelerinde mevsim normallerinden 1 ila 3 derece düşük olacak.

Rüzgar; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuzeybatı yönünden esecek. Güneydoğu'da ise güneyli yönlü rüzgarlar etkili olacak.

Yorumlar (0)