Meteoroloji'den 23 kente uyarı: Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den 23 kent için yapılan sarı kodlu uyarıda, kar kalınlığının 10 ile 20 santimetre üzerinde olacağı kaydedildi.

YAŞAM 22.01.2024, 08:44 22.01.2024, 09:33 Şeyda Gül
Meteoroloji'den 23 kente uyarı: Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Ocak Pazartesi gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile Kırklareli, Orta ve Doğu Karadeniz, Afyonkarahisar, Denizli, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor. Diğer yerlerde ise yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlar, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu çevrelerinde kuvvetli olması beklenirken, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi öngörülüyor. Bunun yanı sıra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığı

Yurdun iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'de 8 ila 10 derece azalacağı tahmin edilen hava sıcaklıklarının diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı

Gece saatlerinden itibaren Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm) karla karışık yağış beklendiği kaydedildi. Ayrıca, Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiği belirtilen açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Yağışların, Doğu Karadeniz'de yağmur, 1600 metre üzeri yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği vurgulandı. Zamanla havanın soğumasıyla akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Artvin'de 500 metre üzeri yüksek kesimlerde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

28 kente sarı kodlu uyarı

“Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Aksaray, Batman, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye”

Yorumlar (0)