Maden ocağında göçük: 2 işçi 11 saattin ardından kurtarıldı

Zonguldak’ta meydana gelen maden ocağındaki göçük sonucu mahsur kalan 2 işçi, yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

YAŞAM 22.01.2024, 09:09 23.01.2024, 09:09 Şeyda Gül
Maden ocağında göçük: 2 işçi 11 saattin ardından kurtarıldı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel işletilen maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Göçüğün arkasında mahsur kalan işçiler ocak içi haberleşme hattı ile yardım istedi. Göçüğün arkasında kalan işçilerin olduğunun ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

11 saattin ardından kurtarıldılar

Göçüğün arkasında mahsur kalan işçi Anıl A. ve Furkan B, yer üstüne çıkamadıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Mesai arkadaşları tarafından işçileri kurtarma çalışması başlatıldı. Olay yerine ulaşan ekiplerin de yardımıyla işçiler, yaklaşık 11 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da bölgeye gelerek bilgi alırken, işçiler sağlık ekiplerinin kontrolleri sonrasında Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)