Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı: Bazı illerde çığ tehlikesi bulunuyor

Meteoroloji’den yapılan uyarıda 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların yanı sıra bazı illerde çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

YAŞAM 09.02.2024, 08:37 Şeyda Gül
Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı: Bazı illerde çığ tehlikesi bulunuyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Şubat Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu (Siirt hariç) ile Muğla, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin ise yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Çığ tehlikesi bulunuyor

Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiği kaydedilen açıklamada, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinin bilgisine yer verildi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu kaydedilen raporda, “”Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif esmesi beklenen rüzgarın, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Özellikle Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedilen uyarıda, “Sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Sarı kodla uyarı yapılan iller

“Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır.”

Yorumlar (0)