"Narkogüç" operasyonlarında 2 ton uyuşturucu ele geçirildi: 456 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu imalatçıları ve satıcılarına yönelik "Narkogüç" operasyonları kapsamında 456 kişinin yakalandığını ve 2 ton 149 kilogram uyuşturucu madde ile 509 bin hap ele geçirildiğini açıkladı.

GÜNDEM 09.02.2024, 09:33 09.02.2024, 09:35 Şeyda Gül
"Narkogüç" operasyonlarında 2 ton uyuşturucu ele geçirildi: 456 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin 48 ilde "Narkogüç-48", Jandarma’nın ise 15 ilde "Narkogüç-49" operasyonları düzenlediğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında 456 şüphelinin gözaltına alındığı kaydeden Bakan Yerlikaya, 2 ton 149 kilogram uyuşturucu madde ile 509 bin hap ele geçirildiğinin bilgisini verdi. Gençleri ve geleceği zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını dile getiren Bakan Yerlikaya, “Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Jandarma 15 ilde operasyon düzenledi

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde operasyon düzenlendiğini kaydeden Bakan Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 15 ilde “narkogüç-49” operasyonlarının icra edildiğini vurguladı. 1 ton 110 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, 214 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını dile getirdi. Bakan Yerlikaya, İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan illeri “Adana, Antalya, Ankara, Manisa, Aydın, Kocaeli, Kahramanmaraş, Ağrı, Samsun, Bitlis, Niğde Muğla, Şanlıurfa, Nevşehir ve Diyarbakır” olarak sıraladı.

Emniyet 48 ilde operasyon düzenledi

Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 48 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-48” operasyonlarına ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, operasyonun gerçekleştiği illeri şu şekilde sıraladı;

“Ankara, Adana, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Antalya, Osmaniye, Kocaeli, Malatya, Bursa, Yozgat, Nevşehir, Van, Isparta, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Konya, Kütahya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Manisa, Kırklareli, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Batman, Erzurum, Mersin, Burdur, Erzincan, Bitlis, Çanakkale, Muğla, Çorum, Denizli, Hatay, Kayseri, Samsun, Sivas, Yalova, Elazığ, Düzce, Bolu, Rize, İstanbul, Bingöl ve Aydın”

Operasyonlarında 23 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, 1 ton 39 kilogram uyuşturucu madde ve 509 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini dile getirdi. 242 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını aktaran Bakan Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki; Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)