Meteoroloji 21 kent için alarm verdi! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı kesimlerinde yaşanan hava durumu değişikliklerini bildirerek, İstanbul dahil 21 kentte alarm verildiğini duyurdu. İşte, tüm yurdu etkisi altına alacak hava durumu detayları…

YAŞAM 11.02.2024, 10:00 11.02.2024, 18:13 Buse Önder
Meteoroloji 21 kent için alarm verdi! Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, batı kesimlerde yer yer çok bulutlu, Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile zamanla Marmara'nın batısında sağanak yağışlar bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis oluşumu beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Marmara ve çevresinde lodos uyarısı

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege’de güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği belirtiliyor.

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de kuvvetli lodos etkisiyle Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde (40-70 km/saat, hamleli 80 km/saat), Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor. Bu durumun etkisini öğle saatlerinden sonra kaybetmesi öngörülüyor ancak ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkat ve tedbirli olunması önemle vurgulanıyor.

Güney Ege’de fırtınalar başlayacak

Güney Ege'de ise rüzgarın sabahın ilk saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege'de ise rüzgarın dün öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Meteoroloji, bu koşullara bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya davet ediyor.

Bugün 21 kentte sarı alarm

Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Hakkari, İstanbul, Kars, Kırklareli, Muş, Rize, Tekirdağ, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır

Yarın 14 kentte sarı alarm

Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan, Iğdır

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 15°C

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, 16°C

İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C

Adana: Parçalı ve az bulutlu, 21°C

Antalya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, 18°C

Samsun: Parçalı ve az bulutlu, 21°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, 18°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, 6°C

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, 17°C

Yorumlar (0)