Plakasız beyaz cipten kurşun yağdırmıştı! Yeni görüntüler ortaya çıktı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine plakasız araçtan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açılırken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

GÜNDEM 11.02.2024, 10:23 11.02.2024, 11:33 Buse Önder
Plakasız beyaz cipten kurşun yağdırmıştı! Yeni görüntüler ortaya çıktı

Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, Kanarya Mahallesi'ndeki bir dernek ziyareti sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda E.G.D. adlı bir kadının ağır yaralandığı bildirilirken polis ekipleri, saldırıya karışan şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının uzun namlulu silah ve tabanca kullanılarak gerçekleştirildiğini açıkladı. Ağır yaralanan Güneş'in hayati tehlikesi devam ediyorken olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, silahlı saldırı sırasında çevrede bulunanların kaçtığı anları ve bir çocuğun arabaların arasına eğilerek uzaklaştığı anlar görülüyor.

Bakan Yerlikaya’dan ziyaret

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece'de AK Parti Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın ziyareti sırasında gerçekleşen silahlı saldırıda ağır yaralanan Ebru Güneş'i hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, saldırının demokrasi şöleni niteliğindeki yerel seçimlere gölge düşürmeyeceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, Ebru Güneş'in ameliyattan çıkarak yoğun bakıma alındığını belirtirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin lanetlendiğini ifade etti ve emniyet, valilik ve istihbarat birimlerinin olayın aydınlatılması için yoğun çaba harcadığını söyledi.

‘Şüphelileri adalete teslim edeceğiz’

Bakan Yerlikaya, "Duamız Ebru kardeşimizle. Cenabı Allah en kısa zamanda onu öncelikle ailesine, sevenlerine, hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz. Yoğun bakımda, ameliyatı bitti. Bu saldırıyı kimler yaptıysa lanetliyoruz. Emniyetimiz, valimiz, istihbaratımız, hepimiz bu olayı aydınlatma noktasında gayret gösteriyoruz. Sıkı çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu kim yaptı, arkasında kim var, niyeti ne? Hep birlikte bunu aziz memleketimize açıklayacağız ve şüphelileri adaletle teslim etmekte kararlıyız" açıklamalarında bulundu.

31 Mart sözü verdi

Seçim güvenliği konusundaki tecrübelerini paylaşan Bakan Yerlikaya, 31 Mart seçimlerinin de huzur içinde geçeceğine dair güven verdi.

Demokrasi şöleni niteliğindeki yerel seçimlerin güzellikle gerçekleşeceğine inandığını belirten Bakan Yerlikaya, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, demokratik ortama zarar verme niyetinde olanlara karşı herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Başsavcılıktan açıklama geldi

Başsavcılık açıklamasında, "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Peş Peşe açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıya sert tepki göstererek, “Silahlı saldırıyı lanetliyorum. Seçim sürecinin sağlıklı ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, "Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem amacına ulaşamadı, asla ulaşamayacak." derken, Adalet Bakanı Tunç, "Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özel ise, "Saldırıyı lanetliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız." ifadelerini kullandı.

‘Güvenilir bir seçim süreci olacak’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK'e bağlanarak yaptığı açıklamada, "Hepimize geçmiş olsun. En önemli konulardan bir tanesi seçim güvenliği. Yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi sokakları güvenli bir şekilde bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır" dedi ve Türkiye'nin demokrasisinin sağlam olduğunu vurgulayarak, emniyet güçlerinin çalışmasını beklemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)