Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Zonguldak'taki özel bir maden firmasınca işletilen maden ocağında yaşanan göçükte, iki işçiden biri sağ olarak çıkartıldı. Göçük altında kalan diğer işçinin cansız bedeni, 5 saat sonra çıkartılabildi.

YAŞAM 08.02.2024, 00:41 08.02.2024, 08:55
Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Aktarılan bilgi doğrultusunda, saat 21.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı olan Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi üzerinde özel bir maden firmasınca işletilen maden ocağında göçük yaşandı.

Göçük altında kalan Murat Çetinkaya ve Erdem Yıldız adlı madenciler için ilk olarak mesai arkadaşları kurtarma faaliyeti başlattı. İhbarda bulunulması üzerine olay mahalline tahlisiye personelleri ile jandarma, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve 112 Acil Sağlık personelleri sevk edildi.

Yaklaşık olarak 1,5 saatlik çalışmanın ardından Erdem Yıldız kurtarıldı.

Yıldız, ilk müdahalenin akabinde ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine nakledildi.



"Diğer işçimizden de ses alıyoruz"

Öte yandan, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, maden ocağına gelerek firma yetkilisinden bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri paylaştı:

"İki madenci arkadaşımızdan biri sağ olarak kurtarıldı ve şu anda bilinci açık. Diğer işçimizden de ses alıyoruz. Allah'ın izniyle en kısa zamanda ona da ulaşmalarını bekliyoruz." dedi.

 

İşçi Murat Çetinkaya kurtarılamadı

Yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucunda göçük altında kalan diğer işçi olan Murat Çetinkaya'nın cansız bedeni çıkartıldı. 45 yaşında hayata gözlerini yuman madencinin ailesi, sinir krizi geçirdi.

Yorumlar (0)