Haşdi Şabi'nin komutanı Bağdat'ta öldürüldü

ABD ordusu, bölgedeki askerlerini hedef alan saldırılara karşılık olarak, Irak'ta Hizbullah Tugayları grubundan bir komutanı etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Güvenlik kaynakları ise saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini, bir kişinin ise yaralandığını bildirdi.

DÜNYA 08.02.2024, 00:55
Haşdi Şabi'nin komutanı Bağdat'ta öldürüldü

CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ABD kuvvetlerinin, ABD askerlerini hedef alan saldırılara cevap olarak Irak'ta 21.30 sıralarında tek taraflı bir saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Bahse konu açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD güçlerini hedef alan saldırıları direkt olarak planlamaktan ve söz konusu saldırılara iştirak etmekten sorumlu bir Hizbullah Tugayları komutanının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıda sivil kayıp veyahut zayiat olduğuna ilişkin bir belirti olmadığı aktarılan açıklamada, ABD'nin askerlerini korumak adına gerekli tüm adımları atmayı sürdüreceği bildirildi.

Haşdi Şabi'nin unsurlarından biri

Ülkedeki Şii milis gücü Haşdi Şabi, komutanlarından Ebu Bakır el-Saidi ve Hizbullah Tugayları Bilgi Sorumlusu Erkan el-İlyavi'nin Bağdat'taki hava saldırısında yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Ketaib Hizbullah ismiyle de bilinen İran destekli grup, çatı yapı olan Haşdi Şabi'nin unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. 

Yorumlar (0)