Konya'da böcek ilacı faciası

Konya'da iki katlı evin giriş katında kullanılan böcek ilacı, üst kattaki aileyi zehirledi. Alt kattakiler böcek ilacını döktükten sonra kapıları ve pencereleri bantlayarak evden ayrılırken, üst kattaki aileden bir kişi yaşamını yitirdi.

YAŞAM 01.02.2024, 00:30 01.02.2024, 10:39
Konya'da böcek ilacı faciası

Olay, akşam saatlerinde Meram ilçesine bağlı Uluırmak Mahallesi üzerinde yer alan iki katlı evde yaşandı. Aktarılan bilgilere göre, evin birinci katında kiracı olarak oturanlar geçtiğimiz pazartesi günü evlerini ilaçladıktan sonra kapı ve pencereleri bantlayarak evden ayrıldı. İlaç kokusunun ikinci kattaki N.D.'nin ikamet ettiği eve sızmasının akabinde N.D'nin kızı ve torunları etkilendi. 



Talihsiz çocuk kurtarılamadı

Sabah saatlerinde rahatsızlanan A.T. (40), çocukları Y.T. (15) ve F.T. (18) ile yeğenleri M.B. (17) ve S.G.B. (21) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvururken, anneanne N.D. ile torunu A.E.T. (7) evde kaldı. Bir müddet sonra anneanne N.D., torunu A.E.T'nin hareketsiz olduğunu fark etmesi üzerine ihbarda bulundu. Adrese yönlendirilen sağlık personellerinin ilk müdahalesinin akabinde A.E.T, Konya Numune Hastanesine nakledildi. Burada gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın kurtarılamayan talihsiz çocuk vefat etti.



Tahkikat başlatıldı

Diğer taraftan, N.D'nin kızı ve torunlarının tatil sebebiyle anneannelerinin yanında kaldıkları belirtildi. Emniyet güçlerinin olay mahallindeki incelemelerinin akabinde giriş kattaki kiracıların evi yakınlarınca havalandırıldı.

Olay ile ilgili tahkikat başlatıldı.

Yorumlar (0)