Kızı ve ailesi Rönesans Rezidans'ta can veren acılı anne: "Gecekondular daha sağlammış!"

Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın depremde yıkılması, binden fazla vatandaşın canına mal oldu. rezidansta yaşayan kızı, kızının eşi ile 3 torununu kaybeden Fatma Doğru, enkazın başında gözyaşlarına boğuldu. Fatma Doğru, "Rezidansın yıkıldığını öğrenince hayallerim söndü. Meğer gecekondular bile bu rezidanstan daha sağlammış." ifadeleriyle acısını dile getirdi.

YAŞAM 08.02.2024, 10:17 Hakan Öksüz
Kızı ve ailesi Rönesans Rezidans'ta can veren acılı anne: "Gecekondular daha sağlammış!"

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin en çok yıkıma uğrattığı il Hatay oldu. "Cennetten bir köşe" sloganı ile reklamı yapılan Rönesans Rezidans, depremde tuzla buz oldu. Depremzede ailesinden 5 kişiyi kaybeden Fatma Doğru, enkazın başında gözyaşlarına boğuldu. Deprem günlerini anlatan 67 yaşındaki Fatma Doğru, "Rönesans Rezidans'ın sağlam olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden kızım ve ailesinin hayatından endişe etmemiştim." dedi.

Sevin ailesi yok oldu

Antakya ilçesinde 2013 yılında tamamlanan Rönesans Rezidans'ta binden fazla kişi hayatını kaybetti. Fatma Doğru'nun 48 yaşındaki Şükriye Sevin'in yanı sıra, kızının eşi Aytaç Sevin (48) ile çocukları Yaren (22), Öykü (14) ve Efe (12) yaşamını yitirdi. 5 kişilik aileye ait cansız bedenler, rezidansın 2. katından 12 gün sonra çıkartılabildi.

"Rezidansın yıkıldığını öğrenince hayallerim söndü"

Büyük afette kaybettiği kızı ile ailesini anmak için enkazın başına gelen acılı Şükriye Sevin, gözyaşlarını tutamadı. Depremden yaralı kurtulan çocukları ile torunlarıyla hayata tutunmaya çalıştığını dile getiren Fatma Doğru, "Depremden kurtulunca buraya gelmek istedim. Rönesans Rezidans'ın sağlam olduğunu düşündüğüm için endişe etmiyordum. Sabah olunca yola koyulduk ama Ekinciler yolunda araçları durdurdular. Rezidansın yıkıldığını öğrenince hayallerim söndü. Kurtulacaklarına dair ümidim kalmamıştı. 'İnşallah ölürken acı çekmemişlerdir' diye düşündüm. Diğer çocuklarım ise yaralı kurtulmuştu." ifadelerini kullandı.

"Torunum 3 ay maaş alabildi"

Rönesans Rezidans'ın, gecekondulardan bile daha çürük çıktığını belirten Şükriye Sevin, "Kızım ile damadım adliye görevlisiydi. Torunu Yaren de orada işe başlamıştı. 3 ay maaş alabildi. 15 Şubat'ta okuluna gidecekti. Çantaları bile hazırdı. Sabah olunca kızım ile damadım işe gidecekti, torunlarım ise okula." diyerek acısını dile getirdi.

Yorumlar (0)