MİT kırmızı listeye bir çizik daha attı: Sözde konsey üyesi öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde PKK/HPG konsey üyesi Yunus Demir'in Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

GÜNDEM 08.02.2024, 10:35 Şeyda Gül
MİT kırmızı listeye bir çizik daha attı: Sözde konsey üyesi öldürüldü

Terör örgütünün üst yönetimi tarafından Pençe - Kilit operasyonlarına karşı koymak için özel olarak görevlendirilen terörist Yunus Demir, terörden arananlar listesinde “Kırmızı Kategoride” ve İnterpol Kırmızı bültenle de aranıyordu.

MİT'in hedefindeydi

Irak’ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumlu olan Şivan Gever kod adlı terörist Yunus Demir, örgütün Medya Savunma Alanları olarak adlandırdığı bölgenin sözde sorumluları arasında yer alıyordu. Aynı zamanda PKK/HPG Askeri Konsey üyesi olan terörist Şivan Gever, MİT’in hedef listesine girdi. MİT, Pençe-Kilit bölgesindeki TSK birliklerine saldırı yapacak terörist grubu eğiten terörist Yunus Demir’i etkisiz hale getirmek için düğmeye bastı.

Türk askerine saldırı hazırlığındaydı

Terörist Yunus Demir’, etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya süren MİT, saha ajanları ile uzun süren çalışmalar sonucu Şivan Gever kod adlı terörist Yunus Demir’in yerini belirledi. Pençe-Kilit harekât bölgesindeki Türk askerine yönelik eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol ettiği tespit edilen terörist Yunus Demir ve beraberindeki teröristler MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Şivan Gever kod adlı Yunus Demir kimdir?

1995 yılında PKK kadrolarına katılan Şivan Gever kod isimli Yunus Demir, uzun yıllar yurtiçi ve Irak’ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. Yurtiçinde faaliyet gösterdiği dönemlerde sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınlarını organize eden terörist Yunus Demir, 2014 yılında Irak/Kandil alanında Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Yürütmesinde yer aldı. 2015’in ilk yarısında Haki Karaer Akademisi genel sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Yunus Demir, 2015-2017 arasında Suriye’de YPG Sorumlusu olarak bulundu.

2019’a kadar Sincar HPG Saha Sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Yunus Demir, 2021’de Irak/Zap alanında Medya Savunma Alanlarında sözde sorumlu oldu. 2022 yılı itibariyle Medya Savunma Alanlarında, beşli yönetimde yer alan terörist Yunus Demir, 2023 Ocak ayı itibariyle Pençe-Kilit operasyonuna karşı koymak üzere örgüt tarafından sorumlu olarak görevlendirildi.

Yorumlar (0)