Kar yüksekliği 96 santimetreyi buldu: Araçlar kara gömüldü

Ardahan'da 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının 96 santimetreye yükseldi. Kent merkezinde araçlar kar altında kalırken, karı fırsat bilen bazı kayakçılar sokaklarda kayak yaptı. Vatandaşlar ise yol ve kaldırımlarda yürümekte güçlük çekiyor.

YAŞAM 07.02.2024, 11:24 08.02.2024, 09:08 Şeyda Gül
Kar yüksekliği 96 santimetreyi buldu: Araçlar kara gömüldü

Meteoroloji’den yapılan uyarıların ardından Ardahan şiddetli kar yağışına teslim oldu. Kentte 2 gündür devam eden yağışlar sebebiyle kar kalınlığı 96 santimetreyi aştı. Vatandaşlar yollarda yürüyemez hale gelirken, kentte pek çok araç karların altına gömüldü. Sorumluluk bölgelerinde yoğun karla mücadele çalışması yürüten Ardahan İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, hem kent merkezinde hem de köylere giden yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

Kayak takımlarıyla sokaklara çıktılar

Merkeze bağlı Bağdeşen köyünde 2 ahırın çökmesi nedeniyle 3 büyükbaş hayvan telef olurken karı fırsata çevirenlerde oldu. Oğuz Kaan Ürker isimli bir genç, kayak takımlarını giyip karla kaplı cadde ve sokaklarda kayak yaptı.

Vali Çiçek’ten uyarı geldi

Şiddetli yağışların ardından sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunan Vali Hayrettin Çiçek, son yılların en fazla kar yağışıyla karşılaştıklarını belirtti. “Kıymetli Ardahanlı hemşerilerim, kar yağışı il genelinde etkisini artırarak devam etmektedir” diyen Vali Çiçek, çatılarda yük oluşturacağından hareketle göçük gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını önemle istirham ettiğini vurguladı.

Yorumlar (0)