Kaldırımda yürüyordu, arabanın altında kaldı!

Maltepe'de bir sürücü, direksiyon kontrolünü kaybederek kaldırıma çıktı. Kaldırımda bulunan 2 kişi, aracın altında kalmaktan son anda kurtulurken, otomobilin çarptığı kadın ise metrelerce sürüklendi.

YAŞAM 14.04.2024, 18:31 15.04.2024, 09:47 Buse Önder
Kaldırımda yürüyordu, arabanın altında kaldı!

Altayçeşme Mahallesi'nde bugün meydana gelen trafik kazasında faciayla sonuçlanmaktan son anda dönüldü. İddiaya göre, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü, kontrolsüz bir şekilde kaldırıma çıktı. Bu korkunç olayda, kaldırımda bulunan iki kişi, otomobilin altında kalmaktan son anda kurtulurken, bir kadın ise aracın altında sürüklendi.

Kaza sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bacaklarından yaralanan kadın, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaza anı kameraya yansıdı

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ve kaldırıma çıkması anları net bir şekilde görüldü. Bir kişinin son anda aracın önünden kurtulduğu, kaldırım kenarında oturan esnafın ise kaçarak kendini koruduğu görüntülerde yer aldı.

‘Kalabalık çocuk grubu vardı’

Kazadan son anda kurtulan esnaf Habib Yalçın, yaşadığı korku dolu anları, "Burada oturuyordum. Yaklaşık 50 metre ileride otomobil sürücüsü heyecan yapmış. Otomobil 1. viteste kalmış. Kaldırıma çıktı; üzerime geliyordu, son anda atladım. Beni görünce direksiyonu kırdı. 5 metre gitti gitmedi kadını altına aldı. Ayaklarının üstünden geçti; hızını kesemedi” ifadelerini kullanarak anlattı.

Şoförün kırmızı ışığa çarparak durabildiğini belirten Yalçın, “Kadının sağ bacağının diz kapağında yaralanma vardı. Çok korkmuştu, telaşlıydı; ailesi geldi. Sürücü şoku atlatamadı; yarım saat ambulansta bekledi. Sürücüyü daha sonra ifadeye götürdüler. Ben de koktum. Sürücünün vurduğu refüj demirdi bana çarpmasın diye kaçtım. Burada kalabalık çocuklar vardı. Onlar geçtikten sonra kaza oldu; yoksa daha büyük bir facia olabilirdi. Tam arabanın geldiği yönde aileler gidiyordu” dedi.  

Yorumlar (0)