Kültür Festivali’nde ilk gün rekoru: Milyonlar katıldı!  

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2024 yılının ilk rotası Adana’da rekor katılımla başladı.

KÜLTÜR-SANAT 14.04.2024, 18:58 15.04.2024, 17:51 Buse Önder
Kültür Festivali’nde ilk gün rekoru: Milyonlar katıldı!  

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 10 Kasım'a kadar 16 farklı şehirde, 8 aya yayılan etkinliklerle Türkiye'ye bir festival atmosferi sunacak. Festivalin Adana ayağı, muhteşem bir başlangıç yaparak rekor katılıma sahne oldu.

Bu yıl ilk kez Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın açılışı binlerce kişiyi bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla Adana Müze kompleksinde gerçekleşen açılış töreninin ardından, festival coşkusu Adana sokaklarına yayıldı.

200 binden fazla katılım

Festivalin ilk gününde, Adana Merkez Park'ta düzenlenen Fatma Turgut konserine 200 binden fazla kişi katıldı. Hayranları, Fatma Turgut'un seslendirdiği şarkılar eşliğinde unutulmaz bir gece geçirdi.

Merkez Park çocuk etkinlik alanında kurulan Çocuk Köyü'nde ise gün boyu 30 bin çocuk ve aileleri festival coşkusunu yaşadı. Oyunlar, atölye çalışmaları ve eğlenceli etkinliklerle dolu Çocuk Köyü, küçük ziyaretçiler için keyifli bir gün geçirmelerini sağladı.

Özel bir defile gerçekleşti

Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Gelenekten Gelen İlham' Koleksiyonu Defilesi, Adana Müzesi'nin tarihi atmosferinde gerçekleşti. Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu üstlendiği ve Banu Noyan'ın koreografisini hazırladığı özel defilede, 1400 ile 1650 yılları arasındaki dönemi yansıtan, tamamı el emeği göz nuru 30 özel kostüm sergilendi. Defilede, Demet Şener gibi ünlü modeller de yer aldı.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Adana ayağının ilk günü, renkli etkinliklerle dolu bir festival atmosferi yaşanmasına vesile oldu. Festivalin ilerleyen günlerinde de birbirinden özel etkinlikler ve kültürel gösterilerle Adana halkına unutulmaz anlar yaşatılması bekleniyor.

Yorumlar (0)