Kağıt havlu arasında kaçakçılık: 39 göçmen yakalandı!

​​​​​​​Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, D100 karayolu üzerinde durdurulan bir tırın dorsesinde kağıt havlu balyaları arasına gizlenmiş 39 kaçak göçmen yakalandı.

YAŞAM 21.02.2024, 17:18 23.02.2024, 09:24 Buse Önder
Kağıt havlu arasında kaçakçılık: 39 göçmen yakalandı!

Sabaha karşı Arabacı Mahallesi D100 yolunda yapılan operasyonda, 59 AR 460 plakalı Man marka çekici ve dorsesi kontrol edildi. Dorse kısmında bulunan 20 adet kağıt havlu balyasının içerisinde, ahşap bölmelerde gizlenmiş 39 Afgan uyruklu şahıs tespit edildi.

Organizatör olduğu belirlenen M.O. isimli şüpheli de operasyon kapsamında yakalandı. Göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapmak suçlamasıyla adli işlem başlatılan şüpheli, yasal süreçte cezalandırılmak üzere gözaltına alındı.

3 bin dolar karşılığında anlaştılar

Operasyonda yakalanan 39 Afgan uyruklu şahsın kaçak geçişleri için 3 bin dolar karşılığında anlaştıkları belirlenirken, şahısların adli ve idari işlemlerden sonra sınır dışı edilmek üzere Düzce İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

Organizatörlük yaptığı öne sürülen M.O. de operasyon kapsamında yakalandığı duyulurken,  yakalanan göçmenlerin durumu hakkında bilgi veren yetkililer, gizlenmiş oldukları kağıt havlu balyaları arasından çıkarılan şahısların sınır dışına çıkartılmaları için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Yorumlar (0)