İmamoğlu, İstanbul için toplu hizmet hamlesini açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerin ardından hayata geçirecekleri projeleri duyurdu. İmamoğlu, özellikle öğrenciler, kadınlar ve düşük gelirli kentlileri hedef alan bu projelerle ilgili detayları paylaştı.

SİYASET 21.02.2024, 18:03 Buse Önder
İmamoğlu, İstanbul için toplu hizmet hamlesini açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nda düzenlenen Adil İstanbul Proje tanıtım toplantısında, 31 Mart'taki yerel seçim sonrası hayata geçirmeyi planladıkları projeleri 10 başlık altında açıkladı. İmamoğlu'nun tanıttığı projeler arasında özellikle eğitim, kadınlar ve düşük gelirli kentlileri destekleyici çalışmalar öne çıktı.

Eğitime başlangıç desteği gelecek

İmamoğlu, "Kızlar Okusun Diye" projesi ile özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi ailelerin birinci sınıfa başlayan 30 bin kız çocuğu annelerine, eğitime başlangıç desteği olarak 3'er bin lira vereceklerini belirtti.

Ayrıca, "Sen Oku Diye" projesi kapsamında 100 bin engelli, şehit çocuğu veya ebeveyn kaybı yaşamış, yoksulluk durumu bulunan öğrencilere 3'er bin lira destek sağlanacak. İmamoğlu, ayrıca 2024-2025 yıllarında ilk ve ortaokula giden çocuklara 2 milyon "Okul Beslenme Destek" paketi dağıtacaklarını açıkladı.

Hamile kadınlara eğitimler verilecek

"Halk Süt" projesi kapsamında 300 bin çocuğa 35 milyon litre süt dağıtacaklarını söyleyen İmamoğlu, kadınların ve çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla "Yuvamız İstanbullarda Kısa Mola Merkezleri"ni hayata geçireceklerini, ayrıca 100 yeni merkez açarak toplamda 200 merkezde ebeveynlere ve çocuklara hizmet vereceklerini ifade etti.

İmamoğlu, 10 yeni İBB Kadın merkezi açılacağını, bu merkezlerde hamile kadınlara doğuma hazırlık eğitimleri ve gebelik danışmanlığı hizmeti sunulacağını belirtti.

Birçok proje ile halk desteklenecek

İmamoğlu, diğer projeler arasında 40 yaş ve üzeri kadınlara yılda bir kez ücretsiz mamografi çekimi, 18 yaş ve üzeri kadınlara yılda bir kez ücretsiz ultrason çekimi, "İstanbul Bebek Projesi" kapsamında yoksulluk sınırı altında yaşayan 0-2 yaş bebek sahibi 10 bin kişiye ayda bir paket bebek bezi ve bir kutu bebek maması desteği, "Hamile Beslenme Paketi" kapsamında 100 bin anne adayına gıda destek paketi gibi destekler yer aldığını duyurdu.

İmamoğlu ayrıca, tek maaşla geçinen emeklilere hane başına yıllık 10 bin lira pazar desteği sunacaklarını, Halk Ekmek büfelerinden günde bir ücretsiz ekmek alma hakkı getireceklerini, Kent Lokantası sayısını 5 yıl içinde 39'a çıkaracaklarını, bu lokantalarda kadınlar ile gelir düzeyi düşük ve yaş almış kişileri istihdam edeceklerini de açıkladı.

Yeni evlenecek çiftlere müjde

İmamoğlu'nun diğer vaatleri arasında yeni evlenecek 100 bin çifte 5 yıl içinde tek seferlik 30'ar bin lira destek, tek asgari ücret ile geçinen hanelere ulaşım nakdi desteği ve hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin lira ulaşım desteği, tek asgari ücretle geçinen hanelere yıllık 10'ar bin lira pazar desteği, şehit ve gazi yakınlarına da 5'er bin lira nakit desteği de verileceğini duyuran İmamoğlu, halkın her konuda ihtiyaçlarının karşılanacağını vurguladı.

Öğrencilere maddi destek geliyor

Ayrıca, yeni eğitim-öğretim yılında 100 bin üniversiteliye yılda bir kez olmak üzere kişi başına 15'er bin lira, bu burstan yararlanamayan 100 bin öğrenciye ise ücretsiz ulaşım desteği, ihtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencilerine yılda iki defa kıyafet kuponu desteği, ayda 10 bin öğrenciye hizmet verecek sınav hazırlık merkezi geleceğini de duyuran İmamoğlu, 10 bölgede sosyal yaşam merkezi kurma projelerini de anlattı.

Seçim projeleri arasında 4 yeni huzur ve bakımevi açma, engelli çocuklar için özelleştirilen ağız-diş sağlığı merkezlerinde tedavi hizmetine başlama, engelli çocuk sahibi 50 bin kadına 5'er bin lira tutarında destek sağlama gibi konuların da yer aldığı müjdesini veren İmamoğlu'nun bu projeleri kapsamında İstanbul'un farklı kesimlerine yönelik geniş kapsamlı destek ve hizmetler sunulması planlandığını duyurdu.

Yorumlar (0)