K-POP öldürüyor mu?

Dünyayı kasıp kavuran K-Pop endüstrisinin bilinmeyen bir karanlık yüzü de var.

YAŞAM 19.10.2019, 11:48 19.10.2019, 11:48
K-POP öldürüyor mu?

K-Pop yıldızlarının hayatları uzaktan ne kadar mükemmel görünse de aslında işler tam da öyle değil. Evet, eğer yeterince üne kavuşurlarsa daha doğrusu “idol” olarak görülmeye başlarlarsa, tahmin bile edemeyeceğimiz imkanlara sahip oluyorlar. Ama bu süreç kesinlikle kolay değil, özellikle bir gruba girmek bile uzun yıllar sürüyor. İmzaladıkları kontratlar onları kısıtlıyor hatta ailelerini bile görmelerini engelliyor.

Daha da zorlaşıyor

Son 15 yılda ölen genç K-pop yıldızlarının sayısı oldukça fazla. Bazıları zorlu çalışma şartları yüzünden hastalandı ancak diğerleri şöhretlerinin doğrudan bir sonucu olarak öldüler. Nedenleri ünlü olmanın getirdiği baskı, stres ve durmak bilmeden çalışmaktı. İşte trajik bir şekilde hayatını kaybeden 5 K-pop yıldızı;

Choi Jin-ri (Sulli)

Eskiden f(x) grubunun bir üyesi olan K-pop yıldızı Sulli, evinde ölü bulundu. Polis, 25 yaşındaki şarkıcı ve aktrisin 14 Ekim Pazartesi öğleden sonra menajeri tarafından ölü bulunduğunu söyledi. Bir polis memuru, "Şimdiye kadar, kendini öldürdüğü anlaşılıyor, ancak tüm olasılıkları açık bırakıp soruşturmaya başlayacağız" dedi. Polis, olay yerinde bir not bulduğunu ancak içeriğini henüz analiz etmediklerini de ekledi. Soruşturmalar sürüyor.

Kim Jong-hyun

Bugüne kadar en çok şaşırtan ölüm haberi oldukça popüler olan grup SHINee'nin üyesi Jonghyun'dan geldi. Endüstrinin stresi ve şöhret baskıları, 27 yaşındaki Jonghyun için çok fazla oldu. 18 Aralık 2017'de, kız kardeşine "Lütfen gitmeme izin ver. Bana iyi olduğumu söyle" ve "Son veda." mesajlarını gönderdi. Kız kardeşi polisle temasa geçti ve onları Jonghyun'un dairesine yönlendirdi. Genç yıldız bilinçsiz halde bulundu ve hemen hastaneye kaldırıldı, ancak o gece ölüm haberi geldi.

Seo Jae-Ho

Wanted, 11 Mart 2004 tarihinde ciddi bir trafik kazasına karıştıklarında, çıkartacakları yeni albümleri için heyecanlı olan dört kişilik bir K-Pop grubuydu. Gece saat 3'te, grubun menajerinin sürdüğü arabalarına 5 tonluk bir kamyona çarptı. Grup üyelerinden üçü hastanede tedavi edilirken, dördüncü üye 22 yaşındaki Seo Jae-ho olay yerinde hayatını kaybetti. Kalan grup üyeleri sonunda iki albüm daha çıkarsa da üç yıl sonra dağıldılar.

Ahn So-Jin

Ahn Böylece Jin Kore'de popüler olan bir yarışmaya katıldı ve ilk 4'e girdi ancak gruba giremedi. Yine de bu, kariyeri için tüm umutların kaybolduğu anlamına gelmiyordu. K-pop yıldızları, piyasaya çıkmadan önce yıllarca süren kamp sürecine giriyorlar ve So Jin, yarışmaya katıldıktan sonra yıllarca "stajyer" etiketi ile kamp serüvenine başladı. 2015 yılının nisan ayında yeni bir grubun üyesi olarak ilan edildi. Ancak, tüm K-pop haberlerinde bir şeylerin yanlış gittiği söylendi. Bu yüzden, sessizce, Jin sadece gruptan değil, aynı zamanda ajans sözleşmesini tamamen bıraktı. Yıllar süren özveriden sonra, bu çok büyük bir darbe oldu. Kaynaklar depresyona girdiğini söyledi. "Stajyer" olmayı bıraktıktan bir ay sonra, Jin evinin 10. katından atladı. Hastaneye kaldırıldı ama maalesef kurtarılamadı.

Hur Youn (U;Nee)

U; Nee zor bir çocukluk geçirdi. O daha çok küçükken babası evi terk etti ve bu yüzden büyükannesi tarafından büyütüldü. Fakat 1990'lı yıllardan itibaren Güney Kore'de başarılı bir oyuncu olarak adını duyurdu. 2003 yılında ilk albümünü çıkardı. 2005'teki ikinci albümü daha da büyük bir hit oldu ve 2007'de hayatına son verdiğinde daha yeni üçüncü albümünü bitirmişti. U; Nee depresyondaydı ve oldukça acı çekiyordu. Arkadaşları, yaşadığı stresi kendi ailesinden bile saklarken, sürekli aldığı eleştirilere ve saldırılara dayanamadığını söyledi. Ocak 2007'de, büyükannesi tarafından kendini asmış halde bulundu.

Yorumlar (0)