İşte Anneler Günü’nün tarihçesi ve hediye önerileri…

Anneler Günü annelerimize duyduğumuz minnet ve şükranı dile getirebileceğimiz en özel günlerden. Peki bu özel gün ne zaman ortaya çıktı? Anneler Günü’nün tarihçesi nedir? Anneler Günü’nde annelere ne hediye alınabilir? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde…

YAŞAM 14.05.2023, 13:01 14.05.2023, 10:21
İşte Anneler Günü’nün tarihçesi ve hediye önerileri…

Türkiye’de ve dünya ülkelerinin birçoğunda Anneler Günü kutlanıyor. Mayıs ayının 2. haftasında kutlanan Anneler Günü ise önemli bir tarihçeye sahip. Geçmişi 1 asır öncesine dayanan olayın tarihiyle, bugün annelerinize alabileceğiniz hediye alternatiflerini sizler için derledik.

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı?

Anneler Günü’nün nasıl ortaya çıktığına ilişkin çok fazla rivayet vardır. Bunlardan en dikkat çekeniyse Amerika Birleşik Devletleri Virginia eyaletinde bulunan Anna Jarvis (öğretmen) adlı bir kadının, 1905 senesinde yaşamını yitiren annesi için her yıl anma yapmak istemesidir. İlk defa bu kutlama 1908 senesinde bir okulda 407 tane çocuk ile anneleriyle yapılmıştır. Anna’nın yaptığı bu girişim, temsilciler meclisince uygun görülmeyerek resmiyete kavuşturulmamıştır. Anna ise bu durumu, politikacılar ve medyacılardan önde gelen isimlerle paylaşarak, çabaları neticesinde 1914 senesinin ikinci pazar günü Anneler Günü olarak ilan edilmiştir. bir zaman sonra Anna, bu özel günün ticarileştiğini d üşünerek davalar açmıştır ancak herhangi birini kazanamamıştır.

Anneler günü, annelerin onurlandırıldığı değerli bir gündür. Değişik ülkelerde ve günlerde kutlanır. Bu günde annelere çeşitli hediyeler alınır. Farklı ülkelerde bulunan insanlar senenin farklı günlerinde bu günü kutlarlar. Anneler Günü dünyanın farklı ülkelerinde kutlanmaktadır. Fakat bilinen en yaygın haliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır.

Anneler Günü’nün mitolojideki yeri

Anneler günü geleneği Antik Yunanların Yunan mitolojisinde yer alan birçok tanrı ile tanrıçanın annesi olan Rhea’nın onuruna vermiş oldukları senelik ilkbahar festivali kutlamalarının ardından başlar. Antik Roma’da ilkbahar festivalleri İsa’nın doğumundan 250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele’nin onuruna kutlanıyordu.

Dünyada çeşitli ülkelerde farklı tarihlerde Anneler günü kutlanıyor. Türkiye’de olduğu gibi Belçika, Avustralya, İtalya, Finlandiya ve Danimarka’da ise her mayısın ikinci Pazar günü kutlanıyor.

Anneler günü ilk kez ne zaman kutlandı?

Yukarıda anlattığımız Anna Jarvis olayından hareketle Jarvis’in annesini kaybettiği 1908 senesinde başlatılmış olan anma günü, 1914 senesinde Kongre’nin de onay vermesiyle ABD çapında genişledi.

Türkiye’de ise Anneler Günü ilk defa 9 Mayıs 1955 tarihinde kutlandı.

Google’dan Anneler Günü’ne özel doodle

Öte yandan dünyanın en popüler arama motorlarından Google, ülkelerin özel günlerine göre hazırladığı doodle’larına Anneler Günü için bir yenisini daha ekledi.

Google’ın anasayfasında Anneler Günü için özel bir doodle görüldü. Paylaşılan doodle’da minik bir el üzerinde anne eline yer verildi ve anneliğin önemine vurgu yapıldı.

Anneler Günü için ne hediye alınır?

Anneler Günü’nün öyküsünden bahsettikten sonra sıra geldi anneler günü için alınabilecek olan hediye önerilerine. Sizler için çok değerli annelerinize bu özel günde hediye almak istiyor ancak henüz aklınızda net bir karar oluşmadıysa şu önerileri değerlendirebilirsiniz…

Klasik ama değerli: Çiçek

Yalnızca Anneler Günü’nde değil her zaman hediye olarak alınabilecek kıymetli, güzel bir hediye, çiçek. Anneler Günü’nde de annenizi mutlu etmek için bir buket çiçek bu özel gün için kafa karışıklığınızı en kolay şekilde gidermenin yolu olacaktır.

Parfüm

Hem özel günlerde sevdiklerinize hem de Anneler Günü yoluyla annenize hediye edebileceğiniz güzel bir hediye olabilir parfüm. Parfümler kişilerin karakterlerini de yansıtan ürünler olduğundan, annenizin çok sevdiği ve üzerinde keyifle taşıyacağı bir kokuyu ona hediye edebilirsiniz.

Teknolojik aletler

Anneler aynı zamanda evlat yetiştirmenin yanında evlerinde düzenli olmasında, eve çeki düzen verme konusunda büyük bir yardımcı rolündedirler. Annelerin arası çok büyük oranda mutfakla iyidir, denilebilir. Bu özel günde de annenize hediye edebileceğiniz en iyi şey bir küçük ev aleti veya teknolojik aletler olabilir.

Mutfakta daha keyifli zaman geçireceği pişirme aletleri, evi temizlemesine yardımcı olacak bir robot süpürge, blender setleri vb. alternatifler bu özel günde annenizin üzerindeki yükü alacak önemli alternatiflerden olacaktır.

Aile içi anılarınızdan oluşan bir kolaj…

Anneler Günü için biraz daha farklı bir alternatif arıyorsanız ve bilgisayarla da biraz aranız varsa özel günlerinizde çektiğiniz fotoğraf ve videolardan güzel bir video hazırlayarak bu özel günde ailecek güzel vakit geçirirken unutulmayacak bir hediye hazırlamış olabilirsiniz.

HABERNEDİYOR.COM - ÖZEL İÇERİK

Yorumlar (0)