İstanbul'da kan donduran olay! Müzisyen nişanlısının kollarında can verdi

İstanbul'un Güngören ilçesinde yaşanan kan donduran olayda, müzisyen Umut Emre Aytekin (36) nişanlısı Maria Zeppin ile birlikte gittikleri bir restoranda saldırıya uğradı. Aytekin'i tekme tokat döven saldırganlar olay yerinden kaçarken, Aytekin ise nişanlısının kollarında can verdi.

YAŞAM 05.02.2024, 13:09 Buse Önder
İstanbul'da kan donduran olay! Müzisyen nişanlısının kollarında can verdi

Olay, dün sabah saatlerinde Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi'nde bir restoranda meydana geldi. Müzisyen Umut Emre Aytekin, nişanlısı Maria Zeppin ile birlikte bir fast-food şubesine gitti. Ancak masada oturdukları sırada Aytekin ile yan masadaki Ceyhun T. (22) ve Hayrettin Ö. (23) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Aytekin, kasaya doğru yöneldiği sırada iki kişi tarafından saldırıya uğradı.

Nişanlısı tartışmanın arasına girdi

Ceyhun T. ve Hayrettin Ö. tarafından tekme ve yumruklu saldırıya maruz kalan Aytekin'i kurtarmak için nişanlısı Maria Zeppin araya girdi. Ancak saldırganlar, Aytekin'i ağır bir şekilde dövmeye devam etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Aytekin'in ilk müdahalesini olay yerinde gerçekleştirdi. Ağır yaralanan Aytekin, ambulansla Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm çabalara rağmen Aytekin, hayatını kaybetti.

Saldıranlar da müzisyenmiş

Olayın ardından gözaltına alınan saldırganlar ise müzisyen oldukları belirlendi. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri ise tüm detaylarıyla kaydedildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Aytekin'in nişanlısı Maria Zeppin'in müdahalesine rağmen saldırganlar tarafından defalarca dövüldüğü anlar net bir şekilde görüldü. Ayrıca, saldırganların olay yerinden ayrıldıktan sonra geri gelerek Aytekin'in başında bekledikleri kaydedildi.

‘Bu nasıl insanlık, ne oldu bize?’

Umut Emre Aytekin'in dayısı Mahmut Dilek, acılı bir şekilde yaptığı açıklamada, "Umut Emre Aytekin, çok iyi bir çocuktu. Askerden yeni gelmişti, müzisyendi ve tekrar Taksim'de işe başlamıştı. Ufacık bir şeyden ötürü tekmeler tokatlar ne demektir? Arkasından gelip vurmak, tekmelemek ne demektir? Çocuğumuz bir ailenin bir çocuğuydu, o da maalesef gitti. Anne ve ailesi perişan halde. Ailesi, gelecekleri her şeyi yok oldu. Bitti, bütün umudumuz gitti” ifadelerini kullandı.

Aytekin’in geleceği parlak bir müzisyen olduğunu vurgulayan dayısı, “O kadar güzel sesi vardı ki. Harika bir çocuktu. O kadar seviliyordu ki, inanamazsınız. Bu çocuğa nasıl kıyarsınız? Yapanlar da müzisyen diyorlar bir de. Nasıl böyle bir duruma gelebildiniz? Arkadan gelip vuruyorsun, hadi vurdun niye yerde tekmeliyorsun? Bu nasıl bir insanlık, ne oldu bize?" dedi.

‘Askerden yeni geldi, evlenecekti’

Umut Emre Aytekin'in arkadaşı Eren Tunçer de, "Hak etmedi, işinde gücünde normal bir vatandaştı. Hiç kimseyle bir problem yaşamazdı. Müzisyenlikle geçiniyordu, tek işi de oydu zaten. Severek yapıyordu işini. Senelerdir müzik işiyle uğraşıyordu. Askerden yeni geldi. Nişanlısıyla evlenecekti, onun için para biriktiriyordu. İşten çıktıktan sonra evine yakın olan bir kafeye nişanlısıyla beraber kahve içmeye gitmiş. Orada bir tartışma yaşanmış galiba. Tartışmayı çok büyütmemiş galiba ki kahve almaya gitmiş. Kahvesini alırken arkasından gelip yumruk atmışlar" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)