Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin aktardığı bilgilere göre bugünden itibaren hava sıcaklığı artışa geçecek, önümüzdeki 5 gün bahar havası etkili olacak. Hafif rüzgarların etkisini göstereceği belirtilirken hava kirliliği uyarısı yapıldı.

YAŞAM 23.02.2024, 14:00 Hakan Öksüz
Hafta sonu hava nasıl olacak?

5 günlük hava tahmini raporunu paylaşan Meteoroloji, yurt genelinde sıcaklıkların artışa geçmesinin beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olduğu hatırlatıldı, sıcaklığın daha da artacağı vurgulandı.

Hava sıcaklığı 22 dereceyi görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından aktarılan verilere göre hava sıcaklığı bugün itibarıyla yurdun batısından başlayarak artmaya başlayacak. 5 günlük süreçte İstanbul'da hava sıcaklığı 21, Ankara'da 16, İzmir'de 20, Antalya'da 21, Adana'da 22, Diyarbakır'da 16 dereceye çıkacak.

Şubat ayının kalan kısmı kurak geçecek

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan'ın aktardığı bilgilere göre özellikle İç Anadolu, Ege ve Marmara'da hava sıcaklığı artacak. Şubat ayının kalan kısmının da kurak geçmesi bekleniyor.

Hava kirliliği uyarısı

Dilek Çalışkan, "Rüzgarların hafif olması, hava kirliliğini artıracak. Göztepe ve Kağıthane gibi ilçelerde hava kalitesi son derece hassas. Hava bahar tadında sıcak olsa da temiz olmayacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)