Erzincan'daki madende fay gizlendi iddiası: Bakan Özhaseki'den açıklama

İlginç bir şekilde, Erzincan İliç'teki altın madeninde yaşanan toprak kayması olayıyla ilgili ihmal iddiaları şu sıralar detaylı bir şekilde inceleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir canlı yayında katıldığı sırada, madenin aktif fay hattı üzerine kurulmasına dair yöneltilen bir soruya "İlk defa duyuyorum, ihbar kabul ediyorum" şeklinde cevap verdi.

GÜNDEM 23.02.2024, 14:13 Buse Önder
Erzincan'daki madende fay gizlendi iddiası: Bakan Özhaseki'den açıklama

Erzincan'da 13 Şubat'ta meydana gelen altın madeni sahasındaki göçüğün nedeni üzerine yürütülen soruşturma devam ederken, olayı değerlendiren bilirkişi heyeti, ihmal olup olmadığını inceledi.

Bu süreçte CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Sorumlu Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Yavuzyılmaz, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılında yayınladığı diri fay haritasında madenin tam altından fay hattının geçtiğine dikkat çekerek, "2023 yılında yayınlanan haritada ise fay hattı yok" ifadesini kullandı.

Bakan’dan açıklama geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TV100 kanalında katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Özhaseki, Erzincan'ın deprem bölgesi olması ve 1939'daki deprem felaketinden sonra kentin yarısının yok olduğu gerçeğine değinerek, "Ancak, burası Erzincan merkeze 100 ila 120 kilometre uzaklıkta bir yer" diye ekledi.

Özhaseki, "Soru buranın direkt fay hattının üzerinde olup olmadığıyla ilgili. İlk kez duyuyorum, ancak bu ihbarı değerlendirip araştıracağım. Ancak, benim şu an için bu konuda bir bilgim yok" şeklinde konuştu.

9 işçi hala aranıyor

9 işçi, toprak altında kaldıkları bölgede yapılan arama çalışmaları, ikinci bir göçük riski nedeniyle pazartesi gününden bu yana askıya alındı. Ekipler, heyelan tehlikesi taşıyan toprak kütlesini kamyonlarla güvenli bir alana naklediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı bir heyet de bölgeye giderek durumu inceledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı uzman arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Onlar da ailelerimizi bu süreçte yalnız bırakmayacaklar" şeklinde ifade kullandı.

Yorumlar (0)