Gruba gelen mesajı dikkate almadı, 25 bin TL’lik inşaat malzemesinden oldu

İstanbul’da iftar saatindeki sessizlikten yararlanın 3 hırsız, park halinde bulunan ticari aracın içerisindeki inşaat malzemelerini çaldı. Çalınan inşaat malzemelerinin 25 bin TL değerinde olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerinden hırsızı fark eden bir vatandaş, sosyal medyadaki gruplarında mahallede oturanları uyarmasına rağmen dikkate alınmadı. Soyulduğunu fark eden mağdur, polise giderek şikayetçi oldu.

YAŞAM 25.03.2024, 16:01 26.03.2024, 15:50 Melina Ay
Gruba gelen mesajı dikkate almadı, 25 bin TL’lik inşaat malzemesinden oldu

Olay, geçtiğimiz günlerde iftar saatlerinde, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde meydana geldi. Herkesin iftar saatinde evinde olduğunu fırsat bilen 3 hırsız, sokakta park halindeki ticari aracın içerisinde duran 25 bin TL değerindeki inşaat malzemesini çaldı. Hırsızlığın yaşandığı mahallede yaşayan bir kadın, daha öncesinde bu olayı fark ettiği için sosyal medya üzerinden grupta bulunan bütün mahalle sakinleri uyardı. Ancak mağduriyete uğrayan kişi, gruba gelen mesajı dikkate almayınca dışarı çıktığında soyulduğunu fark etti. Eşyasının çalındığını fark eden Muhammet Sayılgan, polise giderek şikayetçi oldu. Hırsızlık anları ise kameraya yansıdı.

Arnavutköy ilçesine bağlı Mavigöl Mahallesi’nde yaşayan Muhammet Sayılgan, iddiaya göre geçtiğimiz gün iftar saatlerinde otomobilini sokağa park edip eve girdi. Sayılgan, iftardan sonra dışarıya çıktığında aracının kapılarının açık olduğunu gördü. Araçta bulunan inşaat malzemelerinin yerinde olmadığını görüp paniğe kapıldı. Güvenlik kameralarını izledikten sonra çalındığına emin olan Sayılgan, polise giderek şikayetçi oldu. Hırsızlıkla alakalı yetkililere seslendi.

Komşusu uyardığı halde maddi zarara uğradı

Hırsızlıktan kısa bir süre önce mağdurun komşularından birisi sosyal medyadan oluşturdukları gruba, “Komşular, kapılarınızın önüne dikkat edin. Siyah renkli bir otomobille gelip diğer araçların içerisini kontrol edip, gidiyorlar” şeklinde yazarak komşularını uyardı. Mesajı gördüğü halde dinlemeyen Muhammet Sayılgan, günün sonunda maddi zarara uğradı.

Hırsızlık anı kameraya yansıdı

Hırsızlığın yaşandığı sokakta bulunan bir binanın güvenlik kamerası tarafından o anlar görüntülendi. Görüntülerde, hırsızların kullandığı aracın plakasının olmadığı kaydedildi. Park halinde bulunan otomobillere yanaştığı araçtan inen hırsızlardan biri değerli bir eşya çalmak için keşif yaptığı sırada Sayılgan’ın inşaat malzemesini fark etti. Soygun yaptıktan sonra da sokaktan süratle uzaklaştığı tespit edildi.

“25 bin TL’lik zararım var”

Başından geçen olayları aktaran Muhammet Sayılgan, inşaat sektörüyle uğraştığını malzemelerinde bu sebeple aracında bulunduğunu anlattı.

İftar saatinde eşinin konuyu açtığını söyleyen Sayılgan şu ifadelere yer verdi:

“Eşim iftar saatinde ‘3 kişi bir araca hırsızlık girişiminde bulundu’ şeklinde gelen mesajdan bahsetti. Orucumuzu açma saati yaklaştığı için malzemeleri iftardan sonra alırım diye düşünmüştüm. Akşam 21.00 sıralarında hastaneye gitmem gerektiği için evden çıktım. Fakat aracıma vardığımda, arka kapısının açık olduğunu gördüm. İftar saatindeki durgunluğu fırsat bilip malzemeleri çalmışlar. Biri şoför koltuğundayken diğer ikisi de inip malzemeleri kendi araçlarına yükleyip kaçmış. Şuanda 25 bin TL’lik zararım var. Bizim araçlara ve iş yerine 6’ıncı defa bu şekilde bir hırsızlık yapılıyor.”

Yorumlar (0)