Gölün ortasında konser verdiler

Van’da görev yapan Denizlili öğretmenler, Dünya Çevre Günü dolayısıyla plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla benzersiz bir etkinlik düzenledi. Atık plastik şişelerden yaptıkları sal ile Van Gölü'ne açılan öğretmenler, gölün ortasında mini bir konser vererek çevre duyarlılığına dikkat çektiler.

YAŞAM 06.06.2024, 10:50 07.06.2024, 09:00 Melina Ay
Gölün ortasında konser verdiler

Dünya Çevre Günü'nde plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Van Erciş’te görev yapan Denizlili müzik öğretmeni Hamza Oğul Yayan, sınıf öğretmeni Oğuzhan Yaman ve matematik öğretmeni Furkan Yaşar, atık plastik şişeleri topladı. Tahta parçaları, ipler ve koli bantları kullanarak yaklaşık 2 saat içinde bir sal inşa ettiler. Plastik şişeler ve tahta parçalarından yapılan kürekle birlikte Van Gölü'ne indirilen sala klarnetiyle binen Hamza Oğul Yayan, sevilen ‘Belki’ ve ‘Benim Yerime de Sev’ adlı şarkıları çaldı. Meslektaşı Furkan Yaşar ise gitarıyla ona eşlik etti.

Öğretmenlerin düzenledikleri etkinlik, yerli ve yabancı ziyaretçiler ile Vanlıların büyük ilgisini çekti. Öğretmenler, doğaya bilinçsizce atılan plastik atıkların yok olmasının yüz yılları bulduğunu belirterek, çevrenin korunması ve gelecek kuşaklara temiz bir doğa bırakılması için herkesin büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı.

“Farkındalık yaratmak için yaptık”

Müzik Öğretmeni Hamza Oğul Yayan, Dünya Çevre Günü'nde plastik atıkların tehlikesine dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirtti. Yayan, “Çevre gününde plastik atıklara farkındalık yaratmak için 70 atık plastik şişeden bir sal yaptık ve Van Gölü'ne açıldık. Gölün ortasında müzik yaptık. Etkinliğimiz çok güzel ve farklı oldu. Sosyal medyada da büyük ilgi gördü” diye konuştu.

“Videomuz çok beğeni aldı”

Sınıf öğretmeni Oğuzhan Yaman, internet üzerinden yaptıkları etkinliğin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yaman, “Van Gölü'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliği sosyal medya hesaplarımızda paylaştık ve videomuz çok sayıda beğeni aldı. Vanlılar da etkinliğimizi çok beğendi” dedi.

Yorumlar (0)