Gökçeada'da çıkan yangın kontrol altında

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde otluk bir alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, 3 farklı noktada çıkan yangını kontrol altına aldı.

YAŞAM 19.11.2022, 01:03 19.11.2022, 12:46 Hakan Öksüz
Gökçeada'da çıkan yangın kontrol altında

Türkiye, son yıllarda artan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Bu yangınlardan biri de Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde çıktı. Kuzu Limanı bölgesinde yer alan otluk bir alanda çıkan yangın, bölge sakinlerini korkuttu. Geven otlarının yer aldığı bölgede çıkan yangının büyümemesi için ekipler harekete geçti.

Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangının 3 farklı noktada başladığı kaydedildi. Bölgedeki kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın büyüdü. Gökçeada Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri ile İlçe Orman İşletme Şefliği tarafından gönderilen ekipler, daha fazla büyümemesi için yangına müdahale etti.

Kontrol altına alındı

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile bölgeye gelen Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan, yangın söndürme çalışmalarını izledi. Rüzgara karşı mücadele eden ekipler, yangını kontrol altına altına. Bölgede soğutma çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)