Bir Başkadır dizisi, ABD'den ödülle ayrıldı

Berkun Oya tarafından yazılıp yönetilen "Bir Başkadır" dizisi, America Abroad Media (AAM) isimli kuruluş tarafından ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen törende "uluslararası hikaye anlatıcıları" dalında ödül kazandı. Ödülü alan Berkun Oya, yaptığı konuşmada, dizinin geniş kesimlere ulaşmasında Netflix'in rolüne değindi.

MEDYA 19.11.2022, 01:34 20.11.2022, 08:03 Hakan Öksüz
Bir Başkadır dizisi, ABD'den ödülle ayrıldı

Netflix'te 2020 yılında yayınlanan ve uzun süre gündemden düşmeyen Türk dizisi "Bir Başkadır", ABD'den ödülle döndü. America Abroad Media (AAM) isimli kuruluş tarafından Washington'da düzenlenen ödül töreninde "Bir Başkadır" dizisinin ekibinin yanı sıra Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı da yer aldı.

Berkun Oya konuşma yaptı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da katıldığı ödül töreni, John F. Kennedy Merkezi'nde düzenlendi. "Bir Başkadır" dizisi, "uluslararası hikaye anlatıcıları" dalında ödül kazandı. Başarılı yapımın hem yazarı hem de yönetmeni olan Berkun Oya, yaptığı konuşmada, "Netflix platformu sayesinde geniş kitlelere ulaşabildik. Farklı kültürlerden çok sayıda kişinin, hikayemize verdiği tepkileri görmek bizi heyecanlandırdı." ifadelerini kullandı. 

Bir Başkadır dizisi oyuncuları

Başrolünde Öykü Karayel'i yer aldığı dizi, 2020 yılında Netflix platformunda yayınlandı. Fatih Artman, Funda Eryiğit, Defne Kayalar, Tülin Özen, Settar Tanrıöğen ve Nesrin Cavadzade gibi isimlerin yer aldığı dizinin senaryosunu kaleme alan Berkun Oya, aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendi. 8 bölümlük mini dizi, 47'nci Altın Kelebek Ödülleri'nde "en iyi internet dizisi" dalında da ödüle lâyık görülmüştü.

Yorumlar (0)