Eşinin öldürdüğü Gözde'nin son sözü: 'Anne Serdar burada çabuk aşağı in'

İzmir'de, boşanma sürecinde olan eşi Serdar Karamus tarafından bir parkta tabanca ile öldürülen Gözde Karamus'un annesi Gülhan Madi, kızıyla telefon görüşmesi yaparken yaşanan olayı anlattı. Acılı anne, "Evladımın son sözü ‘Anne Serdar burada çabuk aşağı in' oldu" ifadesini kullandı.

YAŞAM 28.01.2024, 13:03 Buse Önder
Eşinin öldürdüğü Gözde'nin son sözü: 'Anne Serdar burada çabuk aşağı in'

21 Aralık'ta, Yalı Mahallesi 6434 Sokak'taki Sedat Kahraman Parkı'nda meydana gelen olayda, tekstil firması çalışanı Gözde Karamus'un boşanma aşamasındaki eşi Serdar Karamus tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. İddiaya göre, Karamus çifti arasında başlayan tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü.

İntihar girişiminde bulundu

İşsiz olduğu öğrenilen Serdar Karamus'un Gözde Karamus'un arasında çıkan tartışma kavgaya evrildi. Kısa süre içinde Serdar Karamus, yanında bulunan tabanca ile eşine üç el ateş etti ve Gözde Karamus’u sırtından ve başından vurdu. Ardından aynı tabancayı kendi çenesinin altına dayayarak intihar girişiminde bulundu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Gözde Karamus'u özel bir hastaneye yetiştirdi ancak kurtarılamadı. Serdar Karamus ise ağır yaralı olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözde Karamus'un cenazesi İzmir'de Sasalı Mezarlığı'nda defnedildi.

"Kızım şiddet görüyordu"

Gözde Karamus'un annesi Gülhan Madi ve babası Yüksel Madi, acılarının hala taze olduğunu ifade ederek, kızlarının evliliği boyunca yaşadığı şiddetin izlerini koruduğunu dile getirdi.

Baba Yüksel Madi, kızının Serdar Karamus ile tanışıp evlendiklerini ve bu evliliği başlangıçta onaylamadıklarını ancak kızlarının isteği üzerine razı olduklarını belirtti. Ancak, evliliklerinin bir yıl ardından kızlarının eşi tarafından şiddete maruz kaldığını söyledi. Baba Madi, kızının işkence boyutundaki şiddetle karşı karşıya olduğunu, çaydanlıktan sıcak su dökülmesinden, bağlanıp dövülmeye kadar birçok kötü muameleye maruz kaldığını anlattı. Kızının Serdar Karamus tarafından sürekli tehdit edildiğini ve maddi kaynaklarının gasp edildiğini dile getirdi.

‘Cinayeti tasarlayarak işledi’

Yüksel Madi, kızının dayanamayarak 8 Kasım'da boşanma davası açtığını ve Serdar Karamus'un bu süreçte kendilerini tehdit ettiğini ifade etti. Uzaklaştırma kararı alındığını ancak Karamus'un bu kararı ihlal ettiğini belirten baba, "Kızımı öldüren bu caninin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Canımız yandı. Kızımızı işe biz götürüp, getiriyorduk. Bir anlık boşluktan faydalanıp, planlayıp, tasarlayarak bu cinayeti işledi" şeklinde konuştu.

‘Parka ulaştığımda gözde yerde yatıyordu’

Gözde Karamus'un annesi Gülhan Madi, olay günü yaşananları anlatırken, "Kızım işten çıkacaktı ve normalde biz onunla birlikte eve dönüyorduk. Ancak üst komşumuz 'Ben alırım' dedi. Saat 16.55'te beni arayarak, 'Anne, geldim. Parkın oradayım' dedi. Dikkat etmesini söyledim ve 'Kimse yok' dedi” ifadelerini kullandı.

Ancak daha sonrasında birdenbire kızının, 'Anne, Serdar burada çabuk aşağı in' dediğini belirten acılı anne, “Ben hemen koştum. Bu sırada eşimi uyandırmak için kendi zilimize bastım. Eşimin yanına gitmek ve uyandırmak için vaktim yoktu çünkü evimiz zemin üstü 1. katta. Bu esnada 4 el silah sesi duydum. Parka ulaştığımda Gözde yerde yatıyordu" dedi

‘Adalet istiyorum'

Gözyaşları içinde konuşan Gülhan Madi, "Kanlar içinde gördüm kızımı. 'Gözde geldim, duyuyor musun?' diye sordum ancak hiçbir ses vermedi. Kızımın katiline en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Adalet istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)