Edirne’de dişçi rezaleti! 16 yaşındaki kız itiraf etti

Özel bir poliklinikte görev yapan Yunanistan vatandaşı diş hekiminin, 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Olayın ardından tutuklanan hekim daha sonrasında serbest bırakıldı.

YAŞAM 23.02.2024, 12:20 24.02.2024, 16:28 Buse Önder
Edirne’de dişçi rezaleti! 16 yaşındaki kız itiraf etti

Edirne şehir merkezinde faaliyet gösteren özel bir poliklinikte görevli olan Yunanistan uyruklu diş hekimi O.M., 16 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Olayın ortaya çıkmasının ardından mağdur çocuk, ailesine kötü durumda olduğunu ve intihar düşünceleri taşıdığını söyleyince, aile durumu anlayarak şikayette bulundu. Polis ekipleri, şikayet üzerine harekete geçerek şüpheli diş hekimini gözaltına aldı.

53 gün sonra serbest bırakıldı

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 42 yaşındaki diş hekimi O.M., sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak, 53 gün süren cezaevi tutukluluğunun ardından yapılan ilk duruşmada, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Bu durum, mağdur aileyi endişelendirdi ve Yunanistan'a kaçma, mağdur çocuklarına ve tanıklara baskı yapılması ihtimali üzerinde kaygı oluşturdu.

Edirne Adliyesi önünde konuşan kız çocuğun annesi E.K., gözyaşları içinde çocuğunun haklarını aradı. Çocuğun avukatı Şencan Taştan, en kısa sürede adaletin tecelli edeceğine inandığını ifade etti.

‘Kızım intihara kalkıştı’

Cinsel istismarda bulunulan küçük kızın acılı annesi E.K., "Kızım diş probleminden dolayı özel bir diş kliniğine tedavi olmaya gidiyordu. Bu şahıs kızıma otoparkta cinsel istismarda bulundu. Şahıs kızıma ben 42 yaşındayım, benimde 2 kızım var ve 16 yaşında olsan bile benim için cinsel birliktelik problem değil diyerek mesajlar atıyordu” ifadelerini kullandı.

Mesajları ve resimleri mahkemeye sunduklarını belirten anne, “Biz bu konuda hakkımızı aramaya çalışıyoruz ve ailemizle psikolojik olarak zor durumdayız. Kaç hafta boyunca kızım okula da gidemiyor ve en son intihar etmeye kalkıştı” dedi.

'Adaletin tecelli etmesini istiyoruz'

Edirne barosuna kayıtlı Avukat Şencan Taştan, yaşanan iğrenç olayı kınayarak, “16 yaşındaki mağdur çocuk müvekkilime, sağlık hizmeti veren sanık diş hekimi özel bölgelerine kısa süreliğine dokunarak cinsel istismarda bulundu. Ayrıca cinsel yönde mesajlar atarak sürekli rahatsız ediyordu. Bu sanık sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel istismar suçundan 53 gün boyunca tutuklu kalmıştır. Daha sonra ise mahkemenin ilk celsesinde serbest bırakılmıştır” diyerek kararı eleştirdi.  

Bu durumun ailenin ve çocuğun psikolojisini bozduğunu belirten Avukat Taştan, “Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Sonuçta burada söz konusu olan bir çocuktur. Başka çocukların zarar görmesini istemiyoruz. Hukuk herkese lazım olacaktır. Son olarak da Edirne Diş Hekimleri Birliğine şikayette bulunduk. Bu konuda da gereğinin yapılması istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)