Şiddetli yağışlar can aldı: En az 8 ölü

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında aralarında bir bebeğin de olduğu en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 23.02.2024, 12:47 24.02.2024, 16:28 Buse Önder
Şiddetli yağışlar can aldı: En az 8 ölü

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaleti, etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarıyla mücadele ediyor. Eyalet yetkilileri, Barra do Pirai bölgesinde meydana gelen toprak kayması sonucu bir evin çökmesiyle birlikte, aralarında 8 aylık bir bebeğin de bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Toplamda 8 kişinin hayatını kaybettiği eyalette, 100'den fazla kişinin evsiz kaldığı belirtildi. Mendes kentinde ise 6 yaşındaki bir çocuğun kaybolduğu bildirilirken, itfaiye ve polis ekipleri, ağır hasar gören bazı bölgelere henüz ulaşamadı.

Ülkede kahraman oldu

Eyalet hükümeti, yağışların devam ettiği 10 şehirde sel ve toprak kayması riskinin yüksek olduğunu vurgulayarak, halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Felakette, sele kapılan bir araçtan 2 çocuk ve bir kadını kurtaran bir genç, ülkede kahraman ilan edildi. Ancak, kurtarma ekiplerinin ulaşamadığı bölgelerde yardım çağrıları devam ediyor.

İtfaiye ve polis ekipleri, felaketin etkilediği bölgelere ulaşarak kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)