'Doktorum' dedi, 84 yaşındaki kadına istismarda bulundu!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yaşanan olayda kendisini 'doktor' olarak tanıtan 23 yaşındaki Serkan Tutkun, kapısını çaldığı eve zorla girerek ve 84 yaşındaki felçli ve yalnız kadına cinsel saldırıda bulundu.

YAŞAM 21.02.2024, 13:15 22.02.2024, 09:23 Buse Önder
'Doktorum' dedi, 84 yaşındaki kadına istismarda bulundu!

İddiaya göre, evde yalnız olan N.T. kapısını yarı açık bırakmıştı. Eve giren Tutkun, önce evde ziynet eşyası aramaya başladı. Ardından N.T.'ye "Doktorum, seni muayene edeceğim" diyerek cinsel saldırıda bulundu. Kadının tepki göstermesi üzerine Tutkun, tokat atıp, ağzını kapatarak para talep etti. Ancak N.T.'den olumsuz yanıt alınca çekmeceleri ve dolapları karıştırarak evden kaçtı.

İddianame hazırlandıktan sonra mahkemeye çıkarılan Tutkun, "Suçu bilinçli olarak yapmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Hakkında iddianame hazırlandı

Cinsel saldırı olayında suçlanan Serkan Tutkun hakkında hazırlanan iddianamede, 'Basit cinsel saldırı', 'Kadına karşı basit yaralama', 'Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık' suçlarından 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi. Tutkun, savcılık sorgusunda yaptığı ifadede, olayın bayram ziyareti bahanesiyle yaşandığını ve psikolojik tedavi ilaçlarının parasını bulmak amacıyla hırsızlık amacıyla eve girdiğini ileri sürdü.

İfadesi kan dondurdu

Tutkun, ifadesinde, olay günü kapısını çaldığı evden ses geldiğini ve yaşlı kadının kendisini içeri davet ettiğini söyledi. Eve girdiğinde yalnız oturan 70 yaşlarındaki kadının yürümekte zorluk çektiğini iddia eden Tutkun, kadının muayene etmek istediğini belirtti. Ancak olayın cinsel saldırıya dönüştüğünü söyleyen Tutkun, "Eve girdiğimde, kadın bana yürümekte zorlandığını söyledi ve beni içeri buyur etti. Ben de kadına 'Hasta mısın, ben doktorum, seni muayene edeceğim' dedim ve dışarıdan görünmemek için perdeleri kapattım." ifadelerini kullandı.

‘Seni muayene ediyorum dedim’

Tutkun, iddiaları reddetmeyerek olay günü kadına cinsel saldırıda bulunduğunu kabul etti. Ancak kadının tepki göstermesi üzerine kaçtığını ve maddi sıkıntılar nedeniyle eve hırsızlık amacıyla girdiğini öne sürdü. Kadının şiddet gördüğünü doğrulayan Tutkun, "Seni muayene edeceğim' dedim ve şalvarını çıkardım. Bana, 'Ne yapıyorsun' dediğinde, 'Seni muayene ediyorum' dedim. Kadına tokat attım. Bacaklarını okşadım, yüzünü öptüm. Ona sarılarak, bağırmaması için ağzını elimle kapadım. Ancak kendi kıyafetlerimi hiç çıkarmadım. Kadın bana bağırmaya devam edince, ben de 'Bağırma paran var mı' diye sordum. Bana kurbanlık aldığını ve parası olmadığını söyledi. O esnada evdeki çekmeceleri aradım. Para bulamayınca kaçtım." şeklindeki açıklamalarıyla suçunu doğruladı.

15 gün sonra hayatını kaybetti

Tutkun'un beyanları üzerine N.T.'nin gelini, "Annem bu olay nedeniyle şok içerisindeydi, sürekli olarak 'Benim başıma bu da mı gelecekti?' diyerek bacaklarına vuruyordu. 15 gün sonra da beyin kanaması geçirerek vefat etti" şeklinde ifade verdi.

Mahkeme hakimi, N.T.'nin ailesinin şikayetçi olduğu duruşmayı erteledi ancak sanığın tahliye talebini reddetti. Tutkun, daha önceki ifadelerini tekrarlayarak, "Bu suçu bilinçli olarak işlemedim. Üzgünüm. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Olayla ilgili yargılama ve soruşturma süreci devam ediyor.

Yorumlar (0)