Dalış eğitiminde kaybolan askerden acı haber

Bartın'da eğitim dalışı esnasında kaybolan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığında görevli Astsubay Hakan Karataş'ın cansız bedenine ulaşıldı.

YAŞAM 20.11.2019, 10:02 20.11.2019, 10:27
Dalış eğitiminde kaybolan askerden acı haber

Bartın'ın Amasra ilçesinde dalış eğitimi yaparken gözden kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu. 

Tarlaağzı Limanı Mağaralar bölgesinde Batı Karadeniz Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri (DEGAK) botuyla dalış eğitimi sırasında mağaranın içinde gözden kaybolan Astsubay Hakan Karataş'ı (34) arama çalışmalarına Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçlarının yanında İstanbul, İzmir ve Samsun'dan gelen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 20 dalgıç katıldı. 

Sinop'tan 3 ve Samsun'dan 5 polis dalgıç, ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Arama Kurtarma Timinden 8 ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığından 10 kişilik ekip de çalışmaları destekledi.

Arama çalışmalarında kameralı su altı robotunun da kullanıldı. Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri de havadan destek verdi.

Mağaranın içinde arama çalışması gerçekleştiren ekipler, Hakan Karataş'ın cansız bedenine ulaştı. 

Ne olmuştu?

Dün Batı Karadeniz Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri (DEGAK) botu ile Tarlaağzı Limanı Mağaralar bölgesine giden 2 uzman çavuş ve bir astsubay, eğitim amacıyla dalış yapmış, Astsubay Hakan Karataş'ın (34) gözden kaybolduğu bildirilmişti. 

Yorumlar (0)