Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Forumu'nda konuştu: "Avrupa'da 5'inciyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA Çevre Forumu'na yolladığı video mesajda "Yenilenebilir enerjide Avrupa'da 5’inci sıradayız. Bunu yenilenebilir seviyesini yüzde 55'e çıkararak elde ettik" sözlerini kullandı. Erdoğan, Avrupa'da Türkiye'nin, orman varlığını en çok artıran ülke olduğuna da vurgu yaptı.

YAŞAM 20.10.2022, 12:29 20.10.2022, 17:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Forumu'nda konuştu: "Avrupa'da 5'inciyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Çevre Forumu'nda video mesajla açıklama yaptı.

“Dünyada 12’nci, Avrupa’da 5’inciyiz”

Buradaki açıklamasında 'yenilenebilir enerji'nin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda Türkiye'nin, yüzde 55 seviyesiyle dünyada da 12’nci, Avrupa’da 5’inci sıraya yükseldiğini duyurdu.

Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa'da orman varlığını en fazla artıran ülke olduğunu da söyledi.

“Teknolojik ilerlemeler, insan kaynaklı etkiler ve 'sanayileşme çevre üzerinde ne yazık ki çok ciddi tahribat oluşturuyor. Her geçen sene bu tahribatın etkilerini küresel anlamda daha fazla görüyor ve hissediyoruz'' şeklinde konuşan Erdoğan, önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

“Çevreyi korumak bir yükümlülük”

Gerekli adımların zamanında atılmaması halinde hava kirliliği, gıda ve su güvenliği, çevre felaketleri ile biyoçeşitlilik kaybının geri dönülemez aşamaya ulaşacağını belirten Erdoğan, Bütün insanların ortak yaşam alanı olan çevreyi korumanın bir lütuf değil bir yükümlülük olduğunu düşünüyoruz” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)