Pençe-Kilit bölgesinde yaralandı, memleketinde böyle karşılandı!

Pençe-Kilit Operasyonu'nda görevde bulunduğu sırada teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı bir bombanın patlamasıyla yaralanan Uzman Çavuş Osman Sefa Tosun, Ankara'daki tedavisinin ardından memleketi Erzurum'daki baba ocağına geldi. Kurban kesilerek karşılanan Uzman Çavuş Osman Sefa Tosun, patlama anında yaşadıklarını anlattı.

YAŞAM 20.10.2022, 12:35 Hakan Öksüz
Pençe-Kilit bölgesinde yaralandı, memleketinde böyle karşılandı!

TSK'nın Irak'ın kuzey bölgelerini teröristlerden temizletmek için başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu devam ediyor. Teröristlere göz açtırmayan TSK, bölgede oluşturulan kampları imha ediyor. Bölgede görev yapan ve katıldığı operasyonda yaralanan Uzman Çavuş Osman Sefa Tosun'un tedavisi Ankara'da yapıldı. Tedavinin ardından Uzman Çavuş Tosun, memleketi Erzurum'a geldi.

Uzman Çavuş Osman Sefa Tosun, Oltu ilçesindeki baba ocağında kurban kesilerek karşılandı. karşılama programında Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Serkan Ekin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Hastürk ve Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı da yer aldı. Oltu Müftüsü Sinan Cansever'in dua etiği törende kurbanın kesildi.

"Ayaklarımda güç kalmamıştı, kollarımla kendimi sürükledim"

Tedavi döneminde 17 ayrı ameliyata girdiğini kaydeden Osman Sefa Tosun, el yapımı bir bombanın patlaması sonucunda yaralandığını söyledi. Bombanın patlamasıyla birlikte yaklaşık 7-8 metre savrulduğunu kaydeden Uzman Çavuş Osman Sefa Tosun, "Bilincim yerindeydi ama şoktaydım. Ayaklarımda güç kalmamıştı. Kollarımla sürünerek bir taşın dibine ulaştım ve mevzi aldım. Komutanlarım ve diğer arkadaşlarım yanıma koştu ve yardım etti." ifadelerini kullandı.

"Sedyeyle helikopter pistine taşıdılar"

Sağlık astsubayının ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığını aktaran Tosun, "Sedyeye koyarak helikopter pistine götürdüler beni. Oradan da helikopterle Hakkari Işıklı Sahra Hastanesine sevk edildim. Allah onlardan razı olsun. Ankara GATA'da çok sayıda ameliyata girdim." dedi.

Gazinin annesi ve babası da konuştu

Oğlunun kendilerine bağışlandığını söyleyen anne Ayşe Tosun, çok mutlu olduğunu belirtti. Gazi oğlunun kahramanca görev yaptığını kaydeden baba Selami Tosun ise, "Durumu düzeliyor. Bütün Mehmetçiklerimizi ve polislerimizi Allah korusun." diye konuştu.

Yorumlar (0)