Çanakkale boğazı geçici olarak trafiğe kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Çanakkale Boğazı gemi trafiği, kısıtlı görüş (sis) sebebiyle çift yönde geçici olarak askıya alındı.

YAŞAM 28.02.2024, 19:29 29.02.2024, 16:33 Buse Önder
Çanakkale boğazı geçici olarak trafiğe kapatıldı

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sisin etkisiyle deniz trafiğinde aksamalar meydana geldi. Görüş mesafesinin düşmesi üzerine, saat 17.30 itibariyle boğaz trafiği çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Geçici olarak durduruldu

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, sis nedeniyle oluşan zorlu koşullar sebebiyle güvenlik önlemleri çerçevesinde boğaz trafiğini geçici olarak durdurduklarını duyurdu. Kuzeyden ve güneyden gelecek gemilere telsizle uyarılar yapılırken, gemi kaptanları demir bölgelerinde beklemeye alındı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi, deniz trafiğinde seyrüsefer güvenliği açısından risk oluşturduğundan, yetkililer tarafından alınan bu önlemle gemi geçişlerine ara verilmiş oldu. Boğaz trafiğinin normale dönmesi için sisin dağılması beklenirken, gemi kaptanlarına sürekli olarak güncel bilgiler aktarılıyor.

Yorumlar (0)