Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den yapılan son hava tahmini raporunda 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken yoğun kar yağışı nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

YAŞAM 14.01.2024, 09:49 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Ocak Pazar gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, ülkenin doğusu ile güney kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun aralıklı kar yağışlı geçerken, gece saatlerinde Hatay, Antalya'nın doğu çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenirken, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesinin görüleceği öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığı

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı kaydedilen hava sıcaklığının, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı düşünülüyor.

Rüzgar

Genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif esmesi beklenen rüzgarın, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli ve yoğun kar yağış uyarısı

Yağışların; Şırnak'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmesi sebebiyle yapılan uyarıda, “Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji, Ağrı, Hakkari, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş ve Van için sarı ve turuncu kodlu uyarı verilirken, vatandaşların kuvvetli kar yağışı nedeniyle yaşanacak aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar (0)