Birçok il için uyarı geldi! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda birçok il için kuvvetli yağış, çığ, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 22.03.2024, 19:07 Buse Önder
Birçok il için uyarı geldi! Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevreleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın bu akşam ilk saatlerde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don uyarısı geldi

Karadeniz ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Bu yağışların, Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtilirken, bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısı yapılıyor.

Rüzgarın ise genellikle yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve sel gelebilir

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını ve kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle, çığ tehlikesi bulunan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda da tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Yorumlar (0)