Babası şehit edilmişti: 29 sene sonra oğlu koltuğuna oturdu

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Nazımiye Belediye Başkanı seçildi.

YAŞAM 19.04.2024, 13:23 20.04.2024, 17:05 Buse Önder
Babası şehit edilmişti: 29 sene sonra oğlu koltuğuna oturdu

Nazımiye ilçesinde 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Kemal Tekin, 7 Nisan 1995'te evinde PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşmüştü. Aradan geçen 29 yılın ardından Ali Emrah Tekin, CHP'den aday olarak çıktığı seçimlerde tüm rakiplerini geride bırakarak Nazımiye Belediye Başkanı seçildi.

Mazbatasını alarak göreve başlayan 41 yaşındaki Tekin, seçimlerde Nazımiyelilerin kendisini tercih etmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, yaşanan olayın duygusal anlamda önemli olduğunu belirtti. Babasının ilkelerini benimseyerek hizmet etmeyi amaçladığını belirten Tekin, Nazımiye halkına hizmetin birinci önceliği olduğunu vurguladı.

‘Babamın emanetini taşıyacağım’

Babasının emanetini layıkıyla taşıyacağını vurgulayan Tekin, babasının Nazımiye halkının iyiliği için çalıştığını ve kendisinin de aynı çizgide hizmet edeceğini söyledi. İlçenin sınırlı imkanlara sahip olduğunu belirten Başkan Tekin, borçlanma gibi sorunların çözümü için aday olduğunu ve hemşehrilerine daha kaliteli hizmet sunmayı amaçladığını dile getirdi.

‘Yeniden yaşanabilir hale getireceğiz’

Tekin, Nazımiye'nin iki önemli değeri olan rahmetli Kamer Genç ve bir önceki CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilçeye katkılarına vurgu yaparak, ilçeyi yeniden yaşanabilir bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Partisinin desteğini ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin halkçı belediyecilik anlayışını ilçeye yansıtmayı umut ettiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)